18 film, amit Keanu Reeves szerint minden filmrajongónak látnia kell

18 film, amit Keanu Reeves szerint minden filmrajongónak látnia kell

Korábbi színésztársának küldte át ezt a listát, de azóta a nagyközönséggel is megosztotta.

Ritkán látott másodvirágzást él át Keanu Reeves, melyet csak kevesen tudnak felmutatni a filmes világban. Ez pedig nagyrészt a John Wick című akciófilm-sorozatnak köszönhető, aminek az első részét 2014-ben küldték a mozikba, majd nem várt kasszasikert aratott és azóta készült már hozzá 3 folytatás is. A meggyilkolt kutyája miatt bosszút álló, de egyébként a végletekig szerethető bérgyilkost alakító Reeves ezt megfejelte még a Bill & Ted Face the Music című filmmel, sőt virtuális karakterként bekerült még a Cyberpunk 2077 című videojátékba is.

Mindezeket figyelembe az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb kortárs filmsztárrá vált, akinek híresen kedves személyisége tökéletes kontrasztként hat a gyakran felháborító akciósztár-szerepekben tetszelgőkkel szemben. Reeves a hollywoodi buborékon belül, az iparág peremén is tevékenykedik, hiszen éppúgy rajong a filmekért – valamint a zenéért is –, mint amennyire érte rajonganak.

Reeves nemrégiben az Esquire-nek adott nyilatkozata közben árulta el a 18 filmet tartalmazó listáját, amelyet véleménye szerint minden filmrajongónak csak ajánlani tud. Carrie-Anne Moss (akivel a Mátrix filmekben játszott együtt) egyszer arra kérte, hogy küldje el neki a kedvenc filmjeit, amelyeket megnézhetne a gyerekeivel, mire Reeves természetesen készségesen átküldte neki a filmgyűjteményét.

Ahogy Moss a magazinnak elmondta:

„Apróságnak tűnik, és ő annyira elfoglalt, meg kimerült, mégis szakított időt arra, hogy megírja ezt a nagyon-nagyon átgondolt listát.”

Tekintettel a színész barátságos természetére, nem vagyunk ezen annyira meglepődve, mint ahogyan azon sem, hogy Carrie-Anne Moss milyen nagy becsben tartja ezt a listát.

A régi filmklasszikusokkal és meglepő kortárs gyöngyszemekkel teli gyűjteményben te is megnézheted most, hogy melyik az a 18 alkotás, amit Keanu Reeves személyesen ajánl mindenki figyelmébe – kattints a képre a galériáért:


Amadeus (Miloš Forman, 1984)

Galéria

Kövess Minket!