A kakaskodás után The Rock mégis visszatér a Halálos iramban filmekbe?!

A kakaskodás után The Rock mégis visszatér a Halálos iramban filmekbe?!

A nagy szájkarate után úgy tűnik mégis benne lesz az új filmekben.

22 évvel ezelőtt, 2001-ben indította útjára Vin Diesel az utcai autóversenyzésről szóló történetét, de akkor még talán ő sem hitte el, hogy micsoda franchise kerekedik belőle. Aztán két évtizeddel később már ott tartunk, hogy a tizedik rész jön a mozikba, Torettoék pedig őrültebbnél őrültebb kalandokban bizonyította, hogy a családnál tényleg nincsen erősebb dolog a világon. Ennek a szériának volt a részese Dwayne "The Rock" Johnson is, aki az ötödik felvonásban debütált, azonban négy filmet követően a nyolcadik után kiszállt a sztoriból, méghozzá azért, mert csúnyán összekapott Vin Diesellel. Ezt követően egy ideig a közösségi médiában üzengettek egymásnak és akkor a Szikla kerek-perec kimondta, hogy ő köszöni szépen, többet bizony nem kíván részt szerepelni egyetlen Halálos iramban filmben sem. Ráadásul nem kímélték egymást ebben a virtuális szócsatában, Dwayne például puhap*csnek titulálta kollégáját, Dieselt, aki szerinte a többiektől eltérően nem képes profin viselkedni a forgatások alatt. Ezt a bejegyzését később törölte, de egyébként valamin tényleg nagyon összekaphattak, mert például a nyolcadik filmben már nem volt közös jelenetük sem, dacára, hogy mindketten szerepeltek benne.

„Tényleg nincs egyetlen közös jelenetünk sem a filmben. Vinnel volt pár megbeszélésünk, beleértve egy fontos szemtől szembeni beszélgetést a lakókocsimban. Az utóbbi során értettem meg, hogy teljesen másképp gondolkodunk a filmforgatással és a másokkal közös munkával kapcsolatban.” – mondta akkor egy interjúban a Szikla.

Bár azt érdemes hozzátenni, hogy ezt követően érdekes módon a spinoffban Jason Statham oldalán visszatért, és útjára indították a Hobbs & Shaw kalandot is – az első rész után elvileg kap majd folytatást is a történet. Diesel egyébként nyilvánosan is megkérte Johnsont, hogy térjen vissza a Halálos iramban filmekbe, de ezt nem hatotta meg az izomkolosszust, aki határozottan elutasította ezt a kérést.

Viszont úgy tűnik, hogy ez a dolog már a múlté, mert az előzetes információk szerint – köszönhetően azoknak, akik már idő előtt megnézhették a Fast X filmet – visszatér a vászonra az autós orgia tizedik epizódjában. A másik érdekessége pedig a dolognak, hogy a tizedik felvonás díszbemutatóját követően – a franchise lezárása eredetileg két részesre volt tervezve – a stúdió fejesei arról érdeklődtek, hogy nem lehetne trilógiává bővíteni a finálét:

„Amikor belevágtunk ebbe a filmbe, a stúdió érdeklődött, hogy ki lehetne-e ebből hozni egy két részes filmet. Aztán amikor a fejesek megnézték ezt, megkérdezték: 'Lehetne-e a Halálos iramban 10-ből, a fináléból egy trilógia?” – mondta nagy örömmel Diesel a bemutatót követően.

A Halálos iramban 10-et itthon május 18-ától vetítik a mozik.

Kövess Minket!