HooXi a fnatic elleni meccsről: „Ez a lehető legrosszabb, amit el tudok képzelni”

A nyomásról és az elvárásokról beszélt a G2 kapitánya egy interjúban a mai, fnatic elleni meccsük előtt.

Nehezen indult a G2 számára az utolsó CS:GO Major Legends stage-e, hiszen az első két meccsükön kikaptak és azóta onnan igyekeznek visszamászni egy rájátszás, esetleg bajnoki cím reményében. Tegnap a FURIA elleni győzelemmel már egy kicsit közelebb kerültek ehhez, de ma a fnatic ellen ismét bizonyítaniuk kell délután. Nem lesz könnyű menet ez, hiszen HooXi a volt csapattársai ellen vonul. De nézzük meg, mit gondol erről és az eddigi teljesítményükről a G2 kapitánya!

0-2-es kezdésről a Legends stage-en

„Mindenkinek lehet rossz napja szerintem, ez mindenképpen az volt. Egy kicsit elkapott minket az idegesség, a nyomás és nem játszottuk a játékunkat, inkább azért játszottunk, hogy ne veszítsünk. [A FURIA ellen] sokkal inkább tűntünk önmaguknak, jó T-oldalaink voltak és amikor beindultunk CT-ben is, jól néztünk ki.”

„Nem tudom [honnan eredt a nyomás], szerintem ez más és más. A Vitalilty ellen a szoros meccs miatt lehetett és mert Bo1, ilyenkor nem akarod elrontani a szoros köröket és a vereség okává válni. A BNE ellen azért volt nyomás rajtunk, mert már 0-1-ben voltunk, egy esélytelenebb csapat ellen játszottunk, 10:3-ra vezettünk és ilyenkor ott ülsz, hogy mi van, ha valami félremegy? Szerintem innen eredt a nyomás, nem az elvárásokból vagy másból. Mi magunk okozzuk.”

Milyen Majort játszani a CPH Flames-szel és a G2-val?

„Nos, nagyon különleges volt a két Major a Flames-szel, mert az első az első volt és ott se kellett volna lennünk, azt éreztük. A másodikon pedig már azelőtt tudtam, hogy halott a csapat, hogy elindult volna. Furcsa volt bizonyos értelemben, de ugyanakkor egyik alkalommal sem volt nyomás rajtunk. Most pedig egy top-tier szervezettel játszom, nemrég mi voltunk a legjobbak a világon, ezért természetesen a közösség és a szervezet is sokat vár, meg persze mi is magunktól. Bizonyos értelemben ez az én újonc évem egy top-tier szervezetnél és én is most tanulom még, hogy hogyan kezeljem a nyomást, de talán egy kicsit mindenkire igaz ez még a csapatban.”

Milyen ex-csapattársak ellen kiesési rangadót játszani?

„Szopás. Ez a lehető legrosszabb meccs, amit el tudok képzelni, hogy ellenük kell játszanunk, mert az egyikünk ki fog esni, igaz? És nem akarom, hogy bármelyikünk kiessen. Remélem, hogy olyan sikereket tudnak elérni, mint mi is. Ha a Major döntőjében találkozhatnánk inkább, azt szívesebben csinálnám, de ez van, nem tudok mit tenni ellene. Ugyanúgy kell kezelnem, mint bármelyik másik meccset.”

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.15. - hétfő
11:30 - FaZe vs Bad News Eagles (Bo3 kiesési rangadó)
15:30 - fnatic vs G2 (Bo3 kiesési rangadó)
19:30 - Apeks vs GamerLegion (Bo3 továbbjutási rangadó)

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!