Párizs Major: Hiába tekert Pasha, kiestek a lengyelek

Párizs Major: Hiába tekert Pasha, kiestek a lengyelek

Olyan nagy nevek búcsúzhatnak ma Párizsból, mint a fnatic, a NIP, a G2, a FaZe vagy az ENCE. Tartsatok velünk ma is és derítsük ki együtt, ki éli túl ezt a kört!

Hatalmas tétekkel folytatódik az utolsó CS:GO Major Legends stage-e, miután a Heroic és a Vitality elérték a rájátszást, a FURIA és a 9INE pedig elestek a G2 és a FaZe kezei által. Pasha tehát hiába indult el az 1 800 kilométeres bringázására Krakkóból Párizsba, mert a lengyel csapat, akikért tette ezt, kiesett a versenyről 0-3-mal.

Szerencsére nem adja fel az öreg Papito, ha már eljutott Berlinig ma reggelre és még akadnak más lengyelek is a Majorön: siuhy ma bejuthat a rájátszásba a GamerLegionnel, de ha megveri őket az Apeks, akkor kuben, Pasha egykori csapattársa, későbbi edzője jut be; kRaSnaL a Monteval juthat tovább, bár ehhez ma a NAVI-t kell elkapniuk; dycha az ENCE-ben a NIP ellen játszik az életbenmaradásért.

A tegnapi nap még az 1-1-es csapatok Bo1 meccseivel indult, ahol a NAVI megverte a NIP-et, a GamerLegion a fnaticot, az Into the Breach az ENCE-t és az Apeks a Bad News Eaglest. Ennek köszönhetően a NIP, a fnatic, az ENCE és a Bad News Eagles is egyetlen meccsre vannak ma már a kieséstől és csatlakozni fognak a FaZe-hez és a G2-hoz, hogy az életbenmaradásért játszanak. Akik viszont nagyon boldogak lehetnek, azok a Vitality és a Heroic játékosai, hiszen mindkét csapat elérte a rájátszást a Monte, illetve a Liquid ellen.

A Vitality–Monte találkozón Anubis és Nuke kerültek elő, apEXék pedig relatíve fájdalommentesen megoldották a helyzetet. Az első pályán 8:7-es CT-oldalt hoztak, amivel elég jó esélyt adtak maguknak egy gyors lezárásra – ez 16:10-nél következett be. A második pályán elért 10:5-ös T-oldal hasonló vagy még jobb eredményt vetített előre, a térfélcsere után nyert pisztolykör pedig egészen 13:5-ig repítette őket. Innen azonban nagyon nehezen jött össze a 16. nyert kör, mert a Monte BOROS és kRaSnaL remek játékának köszönhetően zárkózni kezdett. Végül mindössze két körre voltak attól, hogy hosszabbításra menjen a pálya, de a Vitality csak lezárta ezt is időben.

A Heroic és a Liquid összecsapása még ennél is izgalmasabb volt, ugyanis a dánok szép Infernoja (16:11 egy 11:4-es félidővel CT-ben) után a Liquid visszavágott Mirage-on (16:11). Ancientre érve senki sem lehetett biztos a meccs végkimenetelében, hiszen még olyan játékosok is feltámadtak az előző pályán, mint nitr0 vagy EliGE, akiknek eddig eléggé felemás volt a párizsi kiruccanása. De néhány körömrágós kör (jabbi és stavn 1v2-i) után végül a Heroic került ki győztesen (16:12) itt. 

A G2–FURIA és a FaZe–9INE kiesési rangadókkal zárult a nap. Mindkét mérkőzés rendkívül egyoldalú volt, ami utóbbi esetben várható volt, de előbbinél semmiképp. Azonban a FURIA formája ezen a Majorön nagyon gyenge volt és ezt tegnap sem sikerült javítaniuk NiKoék ellen. Infernon egy 4:11-es CT-oldalt hoztak össze, ami után mindössze négy támadásuk lett sikeres, ezek is csak a pisztolykör hátán. Mirage-on pedig 4:1-ről kaptak ki 4:11-re az első félidőben, majd ezt szépítették 7:14-re, csak mindhiába, mert két kör múlva a G2 ünnepelt. Ehhez képes a 9INE valamivel kompetitívebb volt, de nem sokkal: Infernot 16:10-re, Anubist 16:8-ra húzták be karriganék, ezzel hazaküldve a lengyel gárdát.

Eredmények a Legends stage második napján

MAGYAR KÖZVETÍTÉS

A BLAST.tv Párizs Majort élőben, magyarul közvetíti az Esport1TV május 8-21. között. Semmiképp se maradjatok le az utolsó CS:GO Majorről, melynek következő meccseit az alábbi menetrend szerint követhetitek velünk:

05.15. - hétfő
11:30 - FaZe vs Bad News Eagles (Bo3 kiesési rangadó)
15:30 - fnatic vs G2 (Bo3 kiesési rangadó)
19:30 - Apeks vs GamerLegion (Bo3 továbbjutási rangadó)

Borítókép: Pasha, HLTV/theMAKKU

Kövess Minket!