Chatbot váltja az emberi munkaerőt egy gyorsétteremláncnál

Elvileg fel sem tűnik majd a vásárlóknak, hogy nem egy személytől rendelnek.

Az utóbbi 1 évben hihetetlen milyen mértékben fejlődött a mesterséges intelligencia, gondoljunk csak például a ChatGPT szoftverre, amivel gyakorlatilag egy beszélgetést is simán le lehet folytatni. Ez a tendencia pedig nem állt meg, sőt az MI és a chatbotok térnyerése továbbra is folytatódik. Lassan az élet minden területén használhatóvá válik és ez a folyamat csak egyre inkább felgyorsul, ahogy haladunk előre az időben, egyes országokban pedig az MI térnyerése már láthatóan megfigyelhető.

Ennek apropóján a népszerű gyorsétteremlánc, a Wendy's arra készül, hogy kísérleti jelleggel egy mesterséges intelligenciával működő chatrobottal helyettesítse a drive-inben szolgáló emberi munkaerőt.

A Wall Street Journal szerint a kísérlet júniusban kezdődik az Ohio állambeli Columbus egyik üzletében. A céljuk az, hogy a vásárlók azt higgyék, egy valódi alkalmazottal beszélgetnek, nem pedig egy chatbottal, valamint a rendelési folyamatoknak az egyszerűsítése és a hosszú soroknak az elkerülése. Éppen ezért a Wendy's a Google-lel közösen dolgozott ezen a projekten.

Todd Penegor, a Wendy's vezérigazgatója így jellemezte a chatbotot:

„Nagyon barátságos és beszédes lesz a bot. Nem fogják tudni az emberek, hogy nem egy alkalmazottal csevegnek.”

Pengenor azt is elmondta, hogy a cél a rendelési folyamat egyszerűsítése és annak megakadályozása, hogy a hosszú sorok a drive-through sávokban elfordítsák a vásárlókat.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Üzlet - Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Üzlet - Hogyan őrizd meg a fiatalságodat kívül-belül?

Ha létezik olyan dolog a világon, ami örökös és megállíthatatlan, az az idő múlása. A másodpercekből percek, majd órák lesznek, ebből pedig napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Mindez pedig nem telik el nyomtalanul.

Üzlet - Hogyan válasszunk könyvelőt?

Akár egyéni vállalkozás indításán, akár cégalapításon gondolkodunk, az első feladataink közé tartozik a könyvelő keresése. Ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a vállalkozás könyvelési ügyei rendben legyenek, így minden éjjel nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Azonban a megfelelő szakember megtalálása nem egyszerű, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, és ismerőseink is előszeretettel ajánlgatnak könyvelőket. Hogyan válasszuk ki közülük azt, akiben megbízhatunk? Cikkünkből kiderül!