A Take-Two megerősítette a GTA 6 megjelenési dátumát

A Take-Two megerősítette a GTA 6 megjelenési dátumát

Egyre közelebb vagyunk a várva várt címhez.

Három hete számoltunk be nektek arról, hogy a Take-Two Interactive (a Rockstar Games anyavállalata) következő befektetői találkozóján hivatalosan is bejelentheti a Grand Theft Auto franchise következő részét a GTA 6-ot. Nos, a hivatalos bejelentés elmaradt, de egyáltalán nem távoztunk üres kézzel. Ugyanis azt elárulták, hogy a következő pénzügyi évre nagy ugrással számolnak az eladásokban, amit "számos úttörő cím" megjelenése fog elősegíteni.

A 2024. március 31-én véget érő pénzügyi évre a vállalat 5,45 és 5,55 milliárd dollár közötti nettó bevételre számít - a tavalyi 5,28 milliárd dollárról. A következő, 2024 áprilisától 2025 márciusáig tartó évre azonban a nettó könyvelés várhatóan 8 milliárd dollár fölé ugrik.

„A 2025-ös pénzügyi évre tekintve ez egy nagyon várt év a vállalatunk számára. Az elmúlt évek során arra készültünk, hogy egy hihetetlenül erős projektcsomagot adjunk ki, amelyről úgy gondoljuk, hogy még nagyobb sikereket hozhat a vállalatunknak. A 2025-ös pénzügyi évben várhatóan több olyan úttörő cím bevezetésével lépünk be ebbe az új korszakba, amelyekről úgy gondoljuk, hogy új mércét állítanak fel az iparágunkban, és lehetővé teszik számunkra, hogy több mint 8 milliárd dollár nettó bevételt és több mint 1 milliárd dollár korrigált, korlátlan működési cash flow-t érjünk el. Arra számítunk, hogy ezt a lendületet a 2026-os pénzügyi évben és azt követően még magasabb szintű működési eredményekkel tudjuk fenntartani.” – mondta Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója.

Ezzel lényegében megerősítették, hogy a korábbi 2024 végi, esetleg 2025 eleji megjelenés nagyon is reális, hiszen, a GTA 6 nélkül aligha érik el a kívánt számokat. Zelnicket egyébként kérdezték is a következő Grand Theft Autóról, ám egyelőre kitért a válaszadás elől. „Nem beszélünk konkrét címekről. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon is elérhető” – fogalmazott a cégvezér. Emellett egyébként azt is megemlítették, hogy a GTA V-ből idén márciusig már 180 millió példányt adtak el, ami 5 millióval több, mint a három hónappal azelőtti eredemény, tehát még mindig szárnyal a program 10 év után is.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN