Három hét és végre megmutathatják a GTA 6. részét?

A hype-ot az egekbe lökné a Rockstar a bejelentéssel.

A pletykák ismét felerősödtek a Grand Theft Auto következő részével kapcsolatban. Április elején újabb részletek derültek ki, de a mostani hírhez képest semmiség lesz minden korábbi információ (leszámítva a szivárgást), ha valóban bekövetkezik. Ugyanis felerősödött az az álláspont a közösségi médiában, hogy a GTA 6-ot három hét múlva, május 17-én a Take-Two Interactive (a Rockstar Games anyavállalata) következő befektetői találkozóján hivatalosan is bejelentik.

Ezeket az üléseket mindig nagyon várjuk, mindig reményt adnak, hogy valami előrelépés történik a kommunikációban. Eddig ez nem nagyon történt meg, akkor mitől más a mostani helyzet? Ezeken a találkozókon bemutatják az előrehaladást a fejlesztés alatt álló játékokról. Márpedig a GTA 6-ról olyan hírek érkeztek az elmúlt hónapokban, hogy a program már nagyjából kész lehet, bennfentesek szerint már idén elkezdheti a marketingkampányt a Rockstar és 2024 végén/2025 elején meg is érkezhet a GTA 6. Ezek az információk nagyon egy irányba mutatnak. Arról nem is beszélve, hogy szeptember 17-én lesz a GTA 5 10. évfordulója, így 2023 tényleg remek alkalom lenne, hogy érkezzen a bejelentés, esetleg trailer vagy képek a játékról.

Persze a bizonytalanság most is nagyon nagy, a mindig nagyon aktív Tez2 szerint a GTA Online következő, nyári DLC-je tartalmazhat utalásokat a következő részre. Ez alapján még az is elképzelhető, hogy a játékon belül a már említett őszi dátum során jelentik be a játékot, bár személy szerint nagyon remélem, hogy a bejelentést már most megejtik, szeptemberben pedig már trailerrel, vagy valamiféle teaserrel jelentkeznek.

A híreket tovább erősíti Hip Hop Gamer nemrég közzétett tweetje, amely több elsőre kissé összefüggéstelen mondatot tartalmaz, ám a fotón a Take Two vezérigazgatójával, Strauss Zelnickkel látható. Feltételezhető, hogy ő már láthatott némi demót is a játékról, legalábbis nagyon fel van hype-olva és hozzáfűzte, „A Grand Theft Auto 6 örökre emlékezetes pillanat lesz”.

Hangsúlyoznánk, továbbra sem hivatalos egyik információ sem, de a média és a közösségi oldalak most ettől hangosak, így reménykedhetünk, hogy van valami alapja ennek ezúttal.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!