A gamerek kedvence, a Ready Player One ismét ellátogat az HBO Maxra!

A gamerek kedvence, a Ready Player One ismét ellátogat az HBO Maxra!

Heteken belül elérhetővé válik a streamingplatformon a 2018-as film.

A Ready Player One remekművet Ernest Cline azonos című regénye alapján készítettek el. A rendezői széket Steven Spielberg foglalta el és Zak Penn, valamint Ernest Cline forgatókönyvéből dolgozott. A főbb szerepekben Tye Sheridan[Parzival_i5], Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe, T.J. Miller, Simon Pegg és Mark Rylance látható.

A film cselekménye 2045-ben játszódik, amikor is az emberiség nagy része gyakorlatilag az OASIS-t, egy virtuális valóság szimulációt használja, hogy elmeneküljön a való világból. Egy árva tizenéves azonban olyan nyomokat talál egy versenyhez, amely révén megszerezhető az OASIS tulajdonjoga, ezért szövetségeseivel megpróbálja befejezni azt, mielőtt egy gonosz vállalat lecsapna rá.

A film előkészítése még 2010-ben kezdődött, ekkor vásárolta meg a Warner Bros. a könyv jogait. 2015. júliusában sikerült leszerződtetni a projekthez Spielberget, a szereplőválogatás pedig még ezév szeptemberében elkezdődött. A forgatásnak aztán 2016. júniusában láttak neki Angliában és négy hónapot követően sikerült is befejezniük. A vizuális effektekért, amely a film egyik nagy erőssége, az Industrial Light & Magic, a Digital Domain és a Territory Studio felelt, miközben némi elővizualizációs munkát végzett a The Third Floor. A szerethető sztori, a remek karakterek és a pazar látványvilág mellett egyébként a játékosok azért is imádták annyira ezt a filmet, mert a regényhez hasonlóan a filmben is számos popkulturális utalás jelenik meg, többek között olyan címek köszönnek vissza a képernyőről valamilyen formában, mint a Minecraft, Street Fighter, Space Invaders, Borderlands, Overwatch, Mortal Kombat, hogy csak néhányat említsünk a sok közül.

A Ready Player One premierjét 2018. március 11-én tartották meg, és a film eléggé pozitív kritikákat kapott (imdb: 7,4 | Rotten Tomatoes: 72% & 77% | Metacritic: 64 & 7.3). Világszerte mintegy 592 millió dolláros bevételt hozott, és jelölést kapott a 91. Oscar-díjon a legjobb vizuális effektek kategóriájában. A Ready Player One elnyerte a 45. Saturn Awards-on a legjobb sci-fi filmnek járó díjat, és további két Outstanding Achievement Awards-ot a Visual Effects Society-től. Ha minden igaz, akkor folytatást is kapunk belőle.

A legjobb hír pedig, hogy hamarosan újra a nappalinkból élvezhetjük ezt az alkotást, ugyanis június 1-től ismét felkerül az HBO Max kínálatába.

Kövess Minket!



Gamer szótár