LoL: Így működik a buffok megosztása, a legújabb játékmechanikai elem

LoL: Így működik a buffok megosztása, a legújabb játékmechanikai elem

Eddig csak egyetlen karakter tudta ezt az extrát, hamarosan minden dzsungeles képes lesz rá.

Kénytelen volt eltolni két változtatást a játékegyensúlyért felelős csapat, amelyeket eredetileg a 13.10-es frissítéssel együtt terveztek beemelni a League of Legendsbe. Az egyik halasztott átalakítás Ivernhez kapcsolódik, a másik a dzsungeles erősítések megosztásához. Minden jel abba az irányba mutat, hogy mindössze 14 napot kell csak várni az idézőknek arra, hogy az egyik legújabb játékmechanikai funkciót kipróbálják az Idézők szurdokában. A "buff sharing" már elérhető a PBE-n, a LoL hivatalos teszt szerverén. De hogyan is működik pontosan ez az új elem?

Videón a buffok megosztása

Nagyjából úgy kell elképzelni ezt a kifejezetten izgalmas, az alapokat megváltoztató rendszerszintű módosítást, mint Ivern jelenlegi passzívját.

  • A dzsungeles szövetségesnek a jungle tárgya, ha eléri a 40 jelzőt, onnantól érhető el a buffok megosztása, addig csak az erdész kapja meg az erősítést
  • Két karakter veheti fel a buffot: a dzsungeles és egy másik szövetséges (két alapból nem dzsungeles karakter (Smite nélküli) nem tudja megosztani)
  • Akkor is meg lehet szerezni az erősítést, ha a dzsungeles nincs a közelében a buffoknak
  • A kék és vörös buffokat 1 percig lehet megkaparintani a földről, utána eltűnnek a térképről

Aki ismeri Ivernt, annak nem okoz újdonságot ez a hamarosan élesedő funckió. Aki eddig nem volt tisztában azzal, hogy pontosan mire is képes a Zöld barát, annak ideje elsajátítani a videóban látható dolgokat. Legjobb kérdés ezek után, hogy mégis milyen előnye származik majd a csapatnak abból, ha Ivern érkezik meg a dzsungelbe. A hosszú léptekkel közlekedő erdésznek az egyedi, tényleg valódi előnyt jelentő képességét elveszi a Riot, így jelentősen gyengébb lesz összességében a hős első ránézésre.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Neked melyik buff a kedvenced?