A Gen.G sztárjának szülei szokatlan módszerrel támogatták őt az álmaiban

A Gen.G sztárjának szülei szokatlan módszerrel támogatták őt az álmaiban

Hihetetlen története van a szemtelenül fiatal lövésznek.

A Gen.G bot lanere, Kim "Peyz" Su-hwan, elsőre olyan, mint bármelyik másik tipikus dél-koreai tinédzser. Szereti a barátaival tölteni az idejét, karaoke termekbe járni és kávézókban lógni. Ő azonban messze nem egy átlagos tinédzser. Mindössze 17 évesen nem csak a legfiatalabb lövész lett, aki újonc szezonjában LCK-bajnoki címet szerzett, de a döntő MVP-díját is ő kapta. Most pedig az MSI-on rombolja földig a Nexusokat.

A tavaszi szezon során már sokan a T1 kezében érezhették a trófeát, ami nem meglepő, a Gen.G úgy győzte le Fakeréket 3-1-re a fináléban, hogy az alapszakasz és az elődöntő során zsinórban három meccset veszítettek ellenük. Ám Peyz nem feltartott kézzel ment bele a párharcba, ami nem mindennapi története alapján nem meglepő. Noha nem származik szegény családból, nem a semmiből küzdötte fel magát, mégis impozáns, hogy miként is vált belőle a világ egyik legjobb ADC-je. 

Ugyanis míg társai az egyetemi felvételi vizsgákra való felkészüléssel, korrepetálásokkal és magániskolák látogatásával voltak elfoglalva, Peyz otthoni korrepetálást kapott a League of Legendshez. Jól értetted, volt egy magántanára, aki nem matekot, irodalmat és történelmet tanított neki, hanem a Jinx E megfelelő időzítését. Vagy valami hasonlót. „Amikor elmondtam a szüleimnek, hogy profi League of Legends-játékos akarok lenni, anyukám barátja bemutatott egy korábbi profi játékosnak, aki folyamatosan eljárt hozzánk, hogy segítsen feljebb mászni a ranglétrán” – mesélte a játékos. A magántanár hetente kétszer-háromszor látogatott el hozzá, és értékes tippekkel és trükkökkel segítette őt a ranglétrán való feljebb jutásban. Az órák lehetővé tették számára, hogy elsajátítson bizonyos hősöket, jobb játékossá váljon és elég magasra jusson ahhoz, hogy felkeltse a profi csapatok figyelmét is.

„Azt mondta nekem, hogy ha azt akarom, hogy felfigyeljenek rám a profi csapatok, akkor magasabb ranggal kell rendelkeznem.” Ám ez a néhány alkalom nem volt elég és megrekedt a fejlődésben, ekkor szülei drasztikus lépésre szánták el magukat: megkérték a tanárt, hogy költözzön hozzájuk, és tartson neki edzést éjjel-nappal. Ez az intenzív időszak egy teljes hónapig tartott, és sikerrel járt. Peyz kapott egy telefonhívást a koreai szervezettől. Ez megváltoztatta az életét, végigmászta a ranglétrát csapaton belül is, hogy aztán most tavasszal felérjen a csúcsra. Pedig nem akárki cipőjébe kellett belelépnie, Ruler hatalmas lábnomyot hagyott Koreában maga után, de a fiatal lövész eddig nem vallott szégyent.

Kövess Minket!



Gamer szótár