Hiába próbált csalni a Liquid a Majorön, így is pakolhatnak haza

Hiába próbált csalni a Liquid a Majorön, így is pakolhatnak haza

Egyre gyorsabban robogunk a Heroic-Vitality döntő fel. Belegondolni sem merünk, hogy az mekkora döntő lehetne holnap!

Nem mondhatnánk, hogy az utolsó CS:GO Majorön minden a papírforma szerint alakulna. Rengeteg meglepetést láttunk már, kezdve egészen az RMR-tornáktól. Tegnap viszont két könnyű győzelemmel zárult a negyeddöntők sora, ahol bár kikapott az egyik közönségkedvenc csapat, vereségüket túlzás lenne meglepetésnek hívni.

Tény, hogy papíron a Liquid nagyobb, legendásabb csapat, mint az Apeks. Tény, hogy szurkolótáboruk sokkal nagyobb. Azt viszont az elmúlt hetek és hónapok fényében nem lehet kijelenteni, hogy erősebbek is, mint az Apeks, tegnap ezt be is bizonyították STYKOék. Az első tegnapi negyeddöntőn a GamerLegion gázolt át a Monte csapatát. Sdy-ék hiába ejtették ki még a NaVit is, a nagyszínpadon nem sok közük volt a játékhoz. Talán Mirage első félidejében még voltak szép próbálkozásaik és erős köreik, de aztán a GL magához ragadta a gyeplőt, 16-10-re nyerték Mirage-t és 16-3-ra Overpasst.

És bár talán a világon soha nem vontak még párhuzamot a Monte és a Liquid között, de tegnap a Liquid pontosan olyan volt, mint a Monte. Erőtlen, ötlettelen, bátortalan, hamari. Két pálya alatt kikaptak az Apekstől és hiába mondhatják el magukról, hogy mindkét pálya második félidejében picit feléledtek, a meccset akkor is STYKOék irányították, egy percre sem volt veszélyben a győzelmük. Még akkor sem, ha a Liquid elég sportszerűtlen módon próbált előnyhöz jutni a meccsen.

Vannak akik csalást kiáltottak, vannak akik szerint belefér, de nem túl sportszerű, vannak, akik szerint nincs ezzel semmi gond. Történt ugyanis, hogy 7-1-nél a Liquid csak úgy tudott összekalapozni egy kört, hogy YEKINDAR a füst mögül a közönség morajára túrta azt meg. Később az arénában inkább kikapcsolták az X-Rayt, így a nézők már nem segíthették hangjukkal kedvenceiknek.

Ma már az elődöntőkkel folytatódik a BLAST.tv Paris Major. A Heroic a GamerLegion csapatát fogadja, a Vitality pedig az Apeks ötösét. Ma is találkozunk az Esport1TV-n, holnap pedig ne feledjétek, hogy a döntőt akár moziból is nézhetitek majd, hiszen a BLAST.tv Paris Major döntőjének magyar közvetítését a Cinema City Aréna is közvetíti!

Kövess Minket!



Gamer szótár