Botrányba keveredett az angol csatár, de mi lesz a virtuális másával?

2023-ban már biztosan nem látjuk a pályán a bombaformában játszó angol csatárt, Ivan Toney-t.

Foghatja a fejét az üstökösként berobbant brentfordi csatár, Ivan Toney. A Brenford támadója ugyanis fogadási botrányba keveredett, így az FA (Angol Labdarúgó Szövetség)  hosszú időre eltiltotta. Bánhatja, nagyon jó idényt futott, 20 góljával a harmadik helyen áll a Premier League 2022/23-as kiírásában.

Ez természetesen az angol klub számára is nagy érvágás. Toney-t összesen 8 hónapra tiltották el minden sporttal kapcsolatos tevékenységtől és egy 50 ezer fontos csekket is kapott. A büntetése miatt szeptember 17-ig a csapat létesítményeit és edzéseit sem látogathatja, pályára pedig egészen 2024. január 16-ig nem léphet. Nagy szerencséje, hogy az eltiltásába belelóg a nyári szünet, így „csak“ fél évet kell kihagynia. Ez talán a karrierjét még nem töri félbe, 27 évesen várhatóan vissza fog térni nagyobb gond nélkül. 2017. február 25. és 2021. január 23. között 232 alkalommal szegte meg az FA szabályait. A korábbi hasonló esetek alapján egyébként sokan nem vártak ennyire súlyos szankciókat. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy nem csalt el meccseket, csupán fogadott rájuk. ami természetesen pont azért tiltott minden profi sportoló számára, hogy a legkisebb gyanú se merülhessen fel.

A hír a FIFA-közösséget is megrázta, és felmerült teljesen jogosan a kérdés, miszerint lesz-e- helye Toney-nak a játékban. Véleményem szerint nem követett el olyan súlyos vétséget, mint például Marc Overmars, akit teljesen jogosan függesztettek fel a játékból. A másik oldalról viszont a szezon elején nem lesz regisztrálva egyetlen versenysorozatban sem, így nem kizárt, hogy a megjelenéskor nem találkozhatunk vele Karrier módban vagy épp az Ultimate Teamben, de ettől még később az EA még bőven hozzá adhatja a játékhoz.

Kövess Minket!



Gamer szótár