Az XboxEra szerint összefogott a Starfield ellen a világ

Az XboxEra szerint összefogott a Starfield ellen a világ

Szerinted az XboxEra túlságosan elfogult a Microsofttal?

Rajongani valamiért az egy nagyon jó dolog, de az már kevésbé, ha annyira leszáll a rózsaszín köd, hogy egyáltalán nem látjuk a hibákat. Legyen szó akár játékról, stúdióról, kiadóról vagy bármi másról az élet különböző területein. Az XboxEra társalapítója, Nick Baker talán egy kicsit ebbe a hibába esett, miközben úgy érzi a világsajtó összefogott a Microsoft ellen és szándékosan rombolja a brandet. 

Egy podcast során kezdett bele egy fejtegetésbe, ahol elmondta, meg van győződve arról, hogy minden nagyobb lap előre eldöntötte, hogy nem akar magas pontszámot adni a Starfieldnek, teljesen mindegy, mennyire lesz jó. Majd 7-8,5 közt értékelik, hogy ezzel is extra forgalmat generáljanak. Szerinte az a céljuk, hogy annyira megosztóak legyenek, hogy a közösség körében beszédtémát indítsanak, ami jót tesz a forgalmuknak. Ezen felül további tartalmakat gyárthatnak ezzel kapcsolatban, ahol ismét elmondhatják, hogy az Xbox mennyire rossz. Hozzátette, ha véletlenül mégis 9-et vagy 10-et adnának, akkor is úgy vélnék, hogy az Xboxnak már annyi. Példának a Halot hozta fel.

Miközben elfogultságról beszél, ugyanez az oldal az óriásit bukó Redfallt is agyondicsérte és fantasztikus ratinget adott neki. Pedig nem 1-2 portál húzta le, hanem majdnem mindenki és a játékosok is gyorsan ítéletet mondtak a vámpíros fps felett, aminek a közössége néhány héten belül szinte teljesen eltűnt. A Redfall esetében a bukás némileg előre kódolva volt, már jóval a megjelenése előtt gondok voltak a projekttel. Ezzel szemben A Bethesda Softworks sci-fi játéka ígéretes, sok millióan várják az őszi megjelenését, így elég valószínűtlennek tartom, hogy lepontozzák abban az esetben, ha ezt nem érdemli meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN

Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.