Fakarók és fokhagyamaszag: elég gyengén jött ki a fényre a Redfall, meg is égett

Fakarók és fokhagyamaszag: elég gyengén jött ki a fényre a Redfall, meg is égett

Sajnos bejött, amire előzetesen számítottunk.

Ti is biztosan találkoztatok már az Esport1 hasábjain azzal, hogy mit gondoltunk előzetesen a Redfallról, mert folyamatosan figyelemmel követtük a játék életét, ám a véleményünk bizony nem volt különösebben jó. Sok probléma volt a játék körül, elhalasztott megjelenés, 30 fps konzolokon, félrevezető dobozos kiadás, magas ár, erre jött rá a kiszivárgott 60 perces felvétel, ami szintén nem volt valami meggyőző. Ezzel szemben pedig körülbelül annyi állt, hogy mégsem egy Left 4 Dead-klónra kell számítanunk.

Most azonban már nincs több kérdőjel: nem hírekből, előzetesekből és nyilatkozatokból kell egy összképet összerakni, mert a mai naptól mindenki számára elérhető már a program. Ennek megfelelően ismerjük az első pontszámokat is. Ez alapján nem játszhatatlan, de a jótól is messze van, főleg a stúdió mércéjével. Metacriticen például 62-t kapott (64-et az Xboxos verzió), ami az Arkane Studios eddigi messze legrosszabb eredménye, előtte 71-gyel a 2003-as Xboxos Arx Fatalis áll, míg a legjobb a 2012-es PC-s Dishonored 91-gyel.

Azonban nem a Metacriticnél voltak túl szigorúak, az OpenCriticnél is 65, de többségében a legnagyobb szaklapok is teljesen középszerűnek ítélték meg. A Video Games Chronicle (VGC) még 4/5-re értékelte, ezzel szemben a Kinda Funny 2/5-re, de a 4-5-6/10-es pontszámok dominálják az értékeléseket, az átlag is 5,7 körül van. Persze ez még a jövőben javulhat a játékosok oldaláról, ha sikerül néhány problémát megoldani és felhasználókat zavaró funkciót módosítani. Ilyen lenne például az állandó internetkapcsolat szükségességének eltörlése, vagy a 60 fps megoldása.

Egyelőre a játékosok is dühösek, Steamen 28% mindössze a pozitív értékelés, szóval össze kell magát kapnia az Arkane-nek, és villámgyorsan cselekedni, hogy elkerüljék a cím hatalmas bukását. A Microsoft oldaláról pedig még nagyobb a nyomás, hogy ha a Redfall nem hozza a kívánt számokat, akkor a Starfield esetében még kevesebb a hibalehetőség.

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!