Kiderült, mennyibe kerül majd a Redfall és nem lesz olcsó

Kiderült, mennyibe kerül majd a Redfall és nem lesz olcsó

A szivárogtató személye alapján valószínű, hogy az információk valósak.

Az ismert és jól értesült szivárogtató billibli-kun (új PlayStation Plus és Xbox Game Pass játékokat szivárogtatott ki például), ismét egy érdekes információt hozott el nekünk, méghozzá az idén érkező Redfall európai árát. Már decemberben mi is megírtuk, hogy a trendet követve a Microsoft is emel az árain. Ebbe beletartozott a Redfall is, ám akkor még 70 euróról szóltak a hírek.

Az Arkane Redfalljának és annak deluxe változatának induló árát azonban most megismerhettük, és aki már a 70 eurótól is felháborodott, annak van egy rossz hírünk. Ugyanis a Redfall 79,99 euróért fog megjelenni Xbox Series X-re, a Deluxe Editionre való frissítés pedig 29,99 euróért lesz elérhető. Ez elég borsos ár a nemrégiben megjelent Xbox-játékokhoz képest. Természetesen ez csupán az európai árképzés, a játék más országokban érvényes árát egyelőre nem ismerjük, de valószínűleg olvasóink nagyrészét úgyis az európai ár érinti.

A Redfall pontos megjelenési dátumát még nem jelentették be, de a legújabb pletykák szerint a játék idén májusban érkezik, és valószínű, hogy a Microsoft és a Bethesda az e havi fejlesztői bemutató során bejelenti a játék pontos megjelenési dátumát. A Microsoft és a Bethesda 2021-es Xbox bemutatója során ismertetett Redfallt először 2022-re tervezték, de később 2023-ra halasztották. „Itt az Arkane Austinban úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a Redfall megjelenését" – írta az Arkane fejlesztőcsapata a késés tavalyi bejelentésekor. „A csapatnak több időre van szüksége, hogy életre keltse a játékot. Nagyon köszönjük a folyamatos támogatást. A Redfall az eddigi legambiciózusabb játékunk, és alig várjuk, hogy hamarosan megmutathassuk". Más kérdés, hogy a csúszások, előzetesek és egyéb információk alapján súlyos gondok lehetnek a program körül, amelynél még a 60 eurós címke is soknak tűnt, de a 80 euró már végképp az a kategória, hogy ennyi pénzért hatalmasat kell villantani. Nem egy tucatjátékot, unalmas és üres tartalommal, mert abba villámgyorsan belefognak bukni. És bár úgy tűnik errefelé haladunk, reméljük, hogy végül sikerül mégis egy jó játékot leraknia az Arkane-nek az asztalra.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!