A Microsoft megfúrta a Redfall PS-verzióját

A Microsoft megfúrta a Redfall PS-verzióját

A Call of Dutynál lehet nem ez a terv, de a Redfallt kisajátította a Microsoft.

A Redfall című, hamarosan megjelenő Xbox-exkluzív vámpíros lövöldözős játék nem mindig volt kisajátítva a Microsoft által. Eredetileg a PS5-ös verziója is fejlesztés alatt állt, mielőtt a Microsoft felvásárolta volna a játékot fejlesztő Arkane Austint.

Az egészről a játék kreatív igazgatója, Harvey Smith beszélt egy interjúban, ahol bővebben elmesélte,  hogy a Microsoft felvásárlása milyen komoly következményekkel járt a játék fejlesztésének szempontjából. A változás végül a PS5-ös verzió törléséhez vezetett.

„Megvásárolt minket a Microsoft, és ez egy nagybetűs változás volt. Bejöttek és azt mondták: "Nincs PlayStation 5, az Xboxra, a PC-re és a Game Passra koncentrálunk.”

Az Arkane már korábban is pozitív munkakapcsolatot alakított ki a Sonyval, miután a Death Loop című  játék nagy sikert aratott PS5-ön. Nem nagy meglepetés, hogy a csapat a Redfall megjelenésével tovább akarta építeni a kapcsolatot, mielőtt a Microsoft leállította volna őket. Ennek ellenére úgy tűnik, Smith a Redfall exkluzivitását jó dolognak tartja, kiemelve, hogy enyhítette a fejlesztési folyamat nyomását azáltal, hogy eggyel kevesebb platformra kellett koncentrálni. Emellett a Game Pass is fontos tényezőként lépett elő, aminek segítségével a Redfall a stúdió eddigi legsikeresebb projektjévé válhat.

„A Game Pass rengeteg játékossal rendelkezik, ez lehet a legnagyobb játékunk, köszönhetően a 30 millió előfizetőnek” – mondta Smith.

A Redfall az Xbox Game Pass-on a megjelenés napjától elérhető lesz, ami azt jelenti, hogy az előfizetők ingyen és bérmentve játszhatnak majd a hamarosan megjelenő címmel. A játékot már régóta a Microsoft nagy exkluzív címeként reklámozzák, és a tervek szerint 2023. május 2-án jelenik meg Xbox Seriesre és PC-re. Kérdés, hogy ez a történet hatással lesz-e az Activision Blizzard felvásárlásra.


AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!