LoL: Elhagyja Amerikát az egyik alapító, már a célállomás is megvan

LoL: Elhagyja Amerikát az egyik alapító, már a célállomás is megvan

Még egy szezont biztosan lehúznak az LCS-ben, de utána szedik a sátorfájukat.

Váratlan bejelentést tett Andy "Reginald" Dinh, a Team SoloMid tulajdonosa. Az ex-profi üzletember néhány napja hivatalosan megerősítette azt, amin már hosszú ideje dolgoztak a háttérben a munkatársak. A TSM 2024-ben elhagyja az NA LCS-t, hogy új ligában harcoljon a bajnoki címekért. A célállomások közül megnevezték az LCK-t, az LEC-t és az LPL-t, utóbbit tartják legesélyesebbnek azok a bennfentesek, akik a League of Legends profi köreiben mozognak. A kínai topligába bekerülni annyira nem nehéz, csak pénz kérdése minden. A Ninjas in Pyjamas svéd szervezetként csatlakozott a major régióhoz, idén tavasszal már azzal a JDG-vel és BLG-vel harcoltak Richék, akik tegnap megvívták az MSI 2023-as nagydöntőjét.

Miért hagyja el otthonát a TSM?

A régiós szinten valaha volt legeredményesebb észak-amerikai együttes számára egy olyan környezetre van szükség, ahol tényleg képesek fejlődni és gyakorolni. Ezt az LCS nem teremti meg számukra, így nincs esélyük a nemzetközi porondon. Mivel minden klubnak a világbajnoki cím kell, hogy a szeme előtt lebegjen, ezért Reginald vezetésével létrehozták az "evakuációs csapatot", akik három éve már azon dolgoznak, hogyan tud lokációt váltani TSM. Mindent megtesz a vezetőség azért, hogy egy kompetens ötös harcoljon abban a mezben, amiben korábban Doublelift, Bjergsen, Zven és Biofrost ért el hatalmas sikereket.

Az LPL minden kétséget kizáróan a legelérhetőbb és legjobb döntés lehet Reginaldék számára. Mivel az előző években rendre ez a liga nyerte meg az MSI-t, valamint stabilan hozta a világbajnoki top 4-es helyezéseket, nem is kétséges, hogy remek ellenfelei lesznek majd Rubyéknek. Hogy pontosan milyen kerettel vág majd bele a 2024-es évnek a világbajnoki bronzérmes, az egyelőre még egy hatalmas kérdőjel. Az biztos, hogy a jelenlegi ötösből Buginak és Rubynek van szerződése 2024-re, a két koreain kívül mindenkinek lejár a kontraktusa idén.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN