Új előzetest kapott a NetEase Fallout-hangulatú MMO-ja

Új előzetest kapott a NetEase Fallout-hangulatú MMO-ja

Egy nagyon ellentmondásos trailert tettek közzé a fejlesztők.

Az Ashfallt először tavaly a Tokyo Game Show-n jelentették be, azóta viszonylag kevés figyelmet kapott, ám most egy új trailerrel jelentkezett. Ebben egy felhívás is volt, ugyanis a bétafeliratkozás már elérhető, az első zárt tesztelésre pedig idén júliusban kerül sor. Azonban ennél sokkal többet nem árult még el a fejlesztő NetEase és a Legendary Star Studio, de azért az kiderült már hogy egy posztapokaliptikus harmadik személyű lövöldözős MMO-ról van szó, amely rengeteg ihletett merített például a Fallout franchise-ból.

A trailer nem győzött meg maximálisan. A látott tájak némelyike csodálatos, mások viszont kicsit laposak. Néha kicsit még Star Wars feelingem is van. A látottakat persze erősen befolyásolja az, hogy az Ashfall PC-re és mobilra jelenik meg, és talán emiatt is kötöttek kompromisszumokat. A Fallout utalások is elég egyértelműnek tűnnek, a vaultajtótól kezdve a zenén át a páncélba öltözött emberig több elem is az ikonikus szériára emlékeztet, de a Metro, a Mátrix vagy épp az Ark bizonyos elemei is mintha felbukkannának. Ennek ellenére nem csak egy olcsó másolatot fogunk kapni, legalábbis a NetEase szerint.

„Hope Town ünnepi menedékházainak díszítésétől kezdve a keleti szentélyekkel teli csarnokig a játékosok egy teljesen újfajta pusztaságot tapasztalhatnak meg Ashfallban.”

A közvetlen játékmenetből nem sokat látunk, a trailer alapján némi bázis berendezésre és természetesen rengeteg lövöldözésre számíthatunk valamikor jövő nyáron, amikor a játék a tervek szerint megjelenik. A NetEase ezen felül elárulta, hogy a játék tartalmaz majd PvP-t, felfedezhetünk dungeonöket értékes lootokért. Fontos szerepet kapnak a fedezékek, hogy biztonságos helyről támadhassunk az ellenségeinkre. Lesz szerepe a már említett otthonépítésnek és a fegyver craftolásnak is. Neked hogy tetszik a játék?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN