Hirdetés

Leállhat Magyarországon a Facebook

Történelmi büntetést szabtak ki a Metára, azaz a Facebookra.

Hirdetés

Az Európai Unió a valaha volt legnagyobb GDPR-hez kapcsolódó büntetést szabta ki a Metára. 1,3 milliárd dollár (~454 milliárd forint) megfizetésére kötelezték a Facebook mögötti vállalatot azért, mert az európai felhasználók személyes adatait először eljuttatta az Egyesült Amerikai Államokba, majd ott tárolta ezeket. A GDPR-törvény 5. fejezete pontosan lefekteti a határokat, hogy mikor és milyen körülmények között lehet a személyes adatokat harmadik országokba mozgatni, valamint hogyan lehet ezeket nemzetközi szervezetknek kezelnie. A büntetés kiszabása mellett arra kötelezte az EU a Metát, hogy a következő 6 hónapban szüntesse meg az USA-ban az európai felhasználók adatainak feldolgozását.

De akkor tényleg leáll Európában, így Magyarországon a Facebook?

Mivel több tízmilliós bázisa van a kontinensen a Metának, ezért természetesen nem céljuk beszüntetni a működést. Ettől függetlenül belengették azt, hogy kivonulnak Európából, azaz próbálnak nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Ami biztos, hogy a Meta fellebbez a hatalmas bírság kapcsán, ugyanis véleményük szerint az egész világra kiterjedő hálózatok esetében az adatok határokon keresztüli áramoltatása egy alapelv kéne, hogy legyen. Több ezernyi vállalat mozgat adatokat az USA-ból Európába, valamint vice versa, így tudnak ezek a cégek és szervezetek fennmaradni.

„Ez a döntés hibás, indokolatlan, valamint egy nagyon veszélyes precedenst teremthet azon vállaltok számára, amelyek az EU és az USA között adatokat továbbítanak” - tette hozzá Nick Clegg és Jennifer Newstead, a Meta két vezető beosztású munkatársa.

Kövess Minket!Gamer szótár


Hirdetés

Esport1 Youtube: Iratkozz fel!

Hirdetés
Üzlet - A polisztirol hőszigetelés napjainkban is népszerű

A polisztirol szigetelés napjainkban is igen népszerű homlokzati és aljzati hőszigetelési megoldás. Kedveltsége a kiváló ár-érték arányon alapszik, de az alapanyag tulajdonságai is igen kedvezőek. Éppen ezért nagyon sokan választják ezt, amikor a lakás vagy a ház szigetelésére kerül sor, azonban mint minden más anyagnak, ennek is megvannak a maga előnyei és a hátrányai is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés