Leállhat Magyarországon a Facebook

Történelmi büntetést szabtak ki a Metára, azaz a Facebookra.

Az Európai Unió a valaha volt legnagyobb GDPR-hez kapcsolódó büntetést szabta ki a Metára. 1,3 milliárd dollár (~454 milliárd forint) megfizetésére kötelezték a Facebook mögötti vállalatot azért, mert az európai felhasználók személyes adatait először eljuttatta az Egyesült Amerikai Államokba, majd ott tárolta ezeket. A GDPR-törvény 5. fejezete pontosan lefekteti a határokat, hogy mikor és milyen körülmények között lehet a személyes adatokat harmadik országokba mozgatni, valamint hogyan lehet ezeket nemzetközi szervezetknek kezelnie. A büntetés kiszabása mellett arra kötelezte az EU a Metát, hogy a következő 6 hónapban szüntesse meg az USA-ban az európai felhasználók adatainak feldolgozását.

De akkor tényleg leáll Európában, így Magyarországon a Facebook?

Mivel több tízmilliós bázisa van a kontinensen a Metának, ezért természetesen nem céljuk beszüntetni a működést. Ettől függetlenül belengették azt, hogy kivonulnak Európából, azaz próbálnak nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Ami biztos, hogy a Meta fellebbez a hatalmas bírság kapcsán, ugyanis véleményük szerint az egész világra kiterjedő hálózatok esetében az adatok határokon keresztüli áramoltatása egy alapelv kéne, hogy legyen. Több ezernyi vállalat mozgat adatokat az USA-ból Európába, valamint vice versa, így tudnak ezek a cégek és szervezetek fennmaradni.

„Ez a döntés hibás, indokolatlan, valamint egy nagyon veszélyes precedenst teremthet azon vállaltok számára, amelyek az EU és az USA között adatokat továbbítanak” - tette hozzá Nick Clegg és Jennifer Newstead, a Meta két vezető beosztású munkatársa.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Üzlet - Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Üzlet - Hogyan őrizd meg a fiatalságodat kívül-belül?

Ha létezik olyan dolog a világon, ami örökös és megállíthatatlan, az az idő múlása. A másodpercekből percek, majd órák lesznek, ebből pedig napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Mindez pedig nem telik el nyomtalanul.

Üzlet - Hogyan válasszunk könyvelőt?

Akár egyéni vállalkozás indításán, akár cégalapításon gondolkodunk, az első feladataink közé tartozik a könyvelő keresése. Ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a vállalkozás könyvelési ügyei rendben legyenek, így minden éjjel nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Azonban a megfelelő szakember megtalálása nem egyszerű, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, és ismerőseink is előszeretettel ajánlgatnak könyvelőket. Hogyan válasszuk ki közülük azt, akiben megbízhatunk? Cikkünkből kiderül!