Elhunyt játékos előtt szeretnének tisztelegni a Starfield rajongói

Elhunyt játékos előtt szeretnének tisztelegni a Starfield rajongói

Egy rajongó nem élheti meg a megjelenést, a közösség azt szeretné, ha a játékban élne tovább.

Amíg az XboxEra a Starfield pontszámai miatt aggódik, egy sokkal szomorúbb, de egyben nemesebb történet húzódik a háttérben. A Starfield leendő játékosai ugyanis egy közösségi médiakampányt indítottak, hogy meggyőzzék a Bethesdát arról, hogy a játékban emlékezzenek meg egy rajongóról, aki sajnos elvesztette a rákbetegséggel vívott harcát, mielőtt játszhatott volna a játékkal.

Szűk három hónappal ezelőtt, amikor megkapta jelenlegi megjelenési dátumát a játék, Alex Hay megosztotta a Redditen, hogy letört, amikor megtudta, hogy a Starfieldet elhalasztották az eredeti, 2022. november 11-i megjelenési dátumról, mert ez azt jelentette, hogy valószínűleg nem tud majd játszani vele, mivel azt megelőzően hagyta abba a gyógykezelést. Nem sokkal később érkezett a hír, hogy a mindössze 35 éves férfi elhunyt.

Redditen, ahol a tragikus hírt megosztották, sok Starfield-rajongó vállalta, hogy Hay tiszteletére róla nevezi el a hajóját és/vagy a karakterét, de néhányan úgy gondolják, hogy ennél mélyebb módon is megemlékezhetnek róla. Ahogy a Light nevű youtuber is elmondja alábbi videójában, a Bethesda valamilyen módon megemlékezhetne róla a játékon belül is. Akár egy NPC vagy csak egy kisebb tábla formájában is, hogy a Bethesda-rajongó Alex örökre részese lehessen a vágyott játéknak. Ez egyébként nem az első ilyen eset lenne, a Fallout 4 Evan nevű karaktere is így került be a játékba. Persze lehet, hogy ahhoz már késő van, hogy az első naptól bekerüljön valamiféle plusz tartalom Alex emlékére, de egy későbbi frissítés vagy DLC megfelelő alkalom lehetne erre.

Kövess Minket!



Gamer szótár