Elhunyt Tina Turner

Elhunyt Tina Turner

Hosszan tartó betegség után 83 évesen meghalt Tina Turner.

Este érkezett a tragikus hír, miszerint a tizenkétszeres Grammy-díjas énekes és színész, a Rock ‘n’ Roll Hall of Fame tagja, Tina Turner hosszan tartó betegség után 83 évesen elhunyt.

„Tina Turner, a rock and roll királynője ma 83 éves korában, hosszú betegség után békésen meghalt a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában. Vele a világ egy zenei legendát és példaképet veszített el” – írta szóvivője közleményben.

Széles körben a "Rock 'n' Roll királynőjeként" emlegetik, aki Tina Turner Revue énekesnőjeként vált ismertté, mielőtt sikeres karriert futott be szólóelőadóként. 1988-as Break Every Rule World Tourja során felállította az akkori Guinness világrekordot a legnagyobb fizető közönség (180 000) szólóelőadó számára. A világszerte több mint 100 millió eladott lemezzel Turner minden idők egyik legkelendőbb elóadójának számít. Emellett számos filmben is felbukkant, valamint van csillaga a Hollywood Walk of Fame-en és a St. Louis Walk of Fame-en is.

Több videójátékban is felcsendültek a dalai, ezek nagyrészt valamiféle zenés programok voltak. A The Best című száma a SingStar '80s-ben, továbbá a We Sing Rock!-ban, a What's Love Got to Do With It a SingStar Legendsben, a Lipsben és a U-Sing: Girls Nightban. Az egykori férjével közös Proud Maryt hallhatjuk a Just Dance 2-ben, a Glee: Karaoke Revolutionben és a Just Dance: Greatest Hitsben. Ezen kívül a Steamy Windows a SingStar Guitarban, a River Deep és Mountain High a Glee: Karaoke Revolution Vol. 3-ban szerepel.

Nyugodjék békében!

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN