Rekordot döntött a Dead Island 2

Rekordot döntött a Dead Island 2

Sok nehézségen ment keresztül a Dead Island 2, mire megjelent, de megérte a sok erőfeszítést.

Egy évtizedbe és több fejlesztőcsapat munkájába került, mire a Dead Island 2 elkészült, de végül megérte az erőfeszítést. Az Embracer Group év végi pénzügyi jelentésében azt mondta, hogy ez lett a Deep Silver történetének legsikeresebb játékmegjelenése.

Nem váltotta meg a világot a Dead Island, de összességében nem is lett rossz, pénzügyileg pedig abszolút sikernek könyvelhető el, a megjelenési hétvégén egymillió eladott példányszámot produkált, majd egy hónap alatt képes volt megduplázni ezt a számot.

„A Dambuster által fejlesztett Dead Island 2 a negyedév után, április 21-én jelent meg. Rendkívül sikeres startot vett, az első hétvégén (április 21-23.) meghaladta az 1 millió eladott példányszámot. Jelenleg a játék elérte a lenyűgöző mérföldkövet, több mint 2 millió eladott darabot. A kezdeti hétnapos értékesítési időszakot tekintve a Dead Island 2 a Deep Silver és a Plaion történetének mind az eladott darabszámok, mind a generált bevételek tekintetében a legjobban induló címe lett. Ez a teljesítmény messze felülmúlta a vezetőség eredeti várakozásait” – közölte az Embracer a negyedik negyedéves pénzügyi jelentésében. 

Ez alapján még az sem kizárt, hogy elgondolkodnak egy folytatáson, bár azért biztosan figyelembe veszik azt is, hogy milyen áron került piacra ez a program. 10 évig fejlesztették, három különböző stúdió dolgozott rajta, számtalan alkalommal elhalasztották, mire idén áprilisban végre meg tudott jelenni. Persze biztosan tanultak azokból a hibákból, a számok pedig azt mutatják, hogy a játékosok részéről igenis van igény még mindig egy ilyen típusú játékra. 

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN