A Square Enix hadat üzent a Nintendónak egy Splatoon-klónnal

A Square Enix hadat üzent a Nintendónak egy Splatoon-klónnal

Kíváncsian várjuk, hogy a Nintendo mit szól a vadonatúj multiplayer shooterhez, a Foamstarshoz.

„Csússz bele a habokkal teli akcióba a világ legfrissebb színpadán!” A Square Enix egy új többjátékos címet mutatott be a PlayStation Showcase során. A Foamstars egy színes harmadikszemélyű 4v4-es habos-babos lövölde, háttérben a neonban úszó várossal. A játék teljesen ártalmatlan, az előzetesben, – amit egyébként a cikk végén meg is nézhettek – a versenyző csapatok mindenféle színes habbal és buborékkal lövöldöznek egymásra, amig az már az egész csatateret beborítja, amelyen boldogan szörföznek át a karakterek.

Sajnos megjelenési dátumot nem fűztek hozzá, de az már kiderült, hogy PlayStation 4-re és PS5-re jelenik meg majd a játék. A rövid klipben az is látszik, hogy a rajzfilmszerű karakterek képességeket is használnak, amelyek valamiféle ultiként szolgálhatnak. A haboknak egyébként funkciója lesz, használhatjuk a terep megváltoztatására, ezáltal erődöket építhetünk, védekezzünk a támadások ellen, ez elsőre kicsit a Fortnitera emlékeztet.

Maga a játék nagyon hasonlít stílusában a Nintendo Splatoon című játékaihoz, így kíváncsian várjuk, hogy a másik japán óriás reagál-e bármit erre a bejelentésre, mert híresek arról, hogy a tulajdonukat nagyon féltve őrzik, és keményen lecsapnak minden olyan próbálozásra, ami az ő sikereiken próbál meg felmászni. Reméljük azért nagy viták nem lesznek belőle és a két cég, illetve a két játék békésen megfér majd egymás mellett a piacon.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN