Leállította a Marvel a Thunderbolts munkálatait és egyelőre nem tudni mikor folytatják

Leállította a Marvel a Thunderbolts munkálatait és egyelőre nem tudni mikor folytatják

A Marvel nagyon megsínyli ezt a sztrájkot.

Az MCU ötödik fázisa több sebből is vérzik, kezdve a pocsék nyitánnyal, amit A Hangya és a Darázs: Kvantumánia jelentett, majd Jonathan Majors bírósági ügye sem tett jót a franchise-nak, most pedig a Thunderbolts című produkció munkálatait kellett leállítani a Marvelnek az írósztrájk miatt. A film egyike a Marvel Cinematic Universe ötödik fázisát alkotó számos projektnek, és a rendezői székben Jake Schreier (Paper Towns) foglalhat helyet. A Thunderboltsban az MCU különböző antihőseiből álló csapatot ismerhetnénk meg, és jelenleg 2024. júliusában debütálna a mozikban, ráadásul már heteken belül nekivághattak volna a forgatásoknak, de ez egyelőre biztosan nem valósul meg. A szereplőgárda tagjait Florence Pugh (Yelena Belova), Sebastian Stan (Winter Soldier), David Harbour (Red Guardian), Wyatt Russell (U.S. Agent), Hannah John-Kamen (Ghost), Olga Kurylenko (Taskmaster) és Julia Louis-Dreyfus (Valentina Allegra de Fontaine) alkotja.

A Deadline értesülései szerint azonban a Writers Guild of America tisztességes fizetésért folytatott sztrájkja közepette a Marvel végül úgy döntött szünetelteti a Thunderbolts munkálatait és majd annak végeztével folytatják azt. Az írósztrájk május másodika óta tart és jelenleg még nem látszik a vége. A Marvelnek azért is problémás ez a dolog, mert nem csak ez az egyetlen produkciója sínyli meg a szünetet, hiszen a Thunderboltson kívül még van jó néhány projektjük.

Mit jelent mindez?

Mivel a Thunderbolts forgatását néhány héten belül el kellett volna kezdeni, a forgatókönyv valószínűleg készen van, ami azt is jelenthetné, hogy hozzá lehetne látni a forgatásokhoz a sztrájk alatt is. Azonban ritka, hogy pontosan azokat a jeleneteket veszik fel, ami a szkriptben van, mivel gyakoriak forgatáson történő átírások, különösen, ha a Marvel nagyszabású produkcióiról van szó. A WGA miatt viszont az írók felfüggesztettek minden írással kapcsolatos feladatot, és ebbe beletartoznak az átírások is. Éppen ezért a forgatás akkor is leállhat, ha látszólag minden forgatókönyv készen van.

A Thunderbolts hatással van a Blade (Penge) munkálataira is, hiszen azzal sem tudnak haladni, bár ebben az esetben akkora vész nincs, hiszen a vámpírvadász új kalandja alig akar összeállni, miközben 2024. szeptemberi premierdátuma van. Simán benne van a pakliban, hogy mindkét filmet eltolják 2025-re. Mindkét filmnél alig több, mint egy év van hátra a premierig, ami nem lenne probléma, ha a forgatás a tervek szerint elkezdődnének. Mivel azonban az írósztrájk még több hónapig folytatódhat, nem lehet tudni, mikor folytatják a munkát. Ez már a harmadik MCU-s produkció, amelyet a sztrájk miatt leállítanak, mivel az előkészületi fázisban lévő Wonder Man-sorozat is piros lámpát kapott.

És míg ez a két projekt kényszerszünetét tölti, addig a Deadpool 3-at mindezek ellenére elkezdték leforgatni.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN