Megszámolták hányszor hangzik el a család szó a Halálos iramban szériában

Megszámolták hányszor hangzik el a család szó a Halálos iramban szériában

Vin Diesel megdöbbentően kevésszer mondta ki eddig azt a filmekben, hogy család.

Vin Diesel Dodge Chargerje és az őrültebbnél-őrültebb akciójelenetek alighanem az évtizedek alatt eggyé váltak a Halálos iramban filmekkel, azonban semmi sem lehet szentebb, mint amikor Vin Diesel azt mondja, hogy „család”. Nemrég landolt a mozikban a saga tizedik része, a Fast X, és bár a bombasztikus akciómutatványok egyre nevetségesebben festenek a vásznon, a franchise lényege még mindig a családról szól. Dominic Toretto és a hihetetlen sofőrökből álló csapata minden egyes filmben lehetetlen mutatványokat hajtott eddig végre, és amikor már azt hitted, hogy nem lehet ennél elborultabb egy autós üldözés, akkor bebizonyították az ellenkezőjét. Továbbá jó néhány ellenségüket barátokká formálták az évek során, ezáltal elég nagy méretűre nőtt a szereplőgárda, és emiatt néha talán már maga a stáb sem tudja, hogy ki barát vagy ellenség. A rajongók mindenesetre ezzel nem is nagyon foglalkoznak, az viszont egyesek számára kifejezetten fontos volt, hogy vajon hányszor hangzott el eddig a Halálos iramban filmekben a család szó, illetve maga Diesel hányszor használja azt.

A Halálos iramban széria először a 2001-es The Fast and the Furious című filmmel debütált, de akkor még tényleg az utcai underground versenyzésen volt a fókusz. Ennek köszönhetően olyannyira népszerűvé vált az első rész, hogy nem is volt kérdés a folytatás, azóta pedig már egy dollármilliárdos projekté nőtte ki magát a dolog, így nem csoda, ha alig akarják befejezni. Paul Walker 2013-as halálával aztán a sorozat inkább a Diesel által alakított Dominic Torettóra koncentrált, valamint egyre hangsúlyosabbá vált a csalás fontossága, ez pedig olyan magasságokba emelkedett, hogy a mémgyárosokat is megihlette. Az égető kérdésre viszont, hogy vajon az eddigi részek alapján hányszor hangzik a család szó, a válasz 77. Ennyi alkalommal említik meg a családot, de Vin Diesel mindössze 13-szor mondja ki ezt a szót a tíz rész alatt.

Ha pedig lebontjuk, hogy az egyes –  filmekben mennyiszer hagyja el az ajkát a család szó, akkor még érdekesebb a helyzet:

  • The Fast & The Furious: 0
  • Fast & Furious: 0
  • Fast Five: 3
  • Fast & Furious 6: 2
  • Furious 7: 4
  • Fate Of The Furious: 3
  • F9: 0
  • Fast X: 1

Kövess Minket!



Gamer szótár