Hiko visszatérhet a CS-hez, ha kijön a folytatás

Hiko visszatérhet a CS-hez, ha kijön a folytatás

De mielőtt megörülnénk, Counter-Strike 2-ben sajnos csak streamerként láthatjuk majd viszont az amerikai legendát.

Spencer „Hiko” Martin az egyik legismertebb és legsikeresebb észak-amerikai játékos volt a CS:GO korai éveiben. Hét éven át tartó karrierje alatt olyan sikerekben volt része, mint egy elődöntős szereplés a legelső Majorön és az MLG Columbus 2016-on, valamint egy döntős szereplés az ESL One Köln 2016-on. Olyan szervezetekben fordult meg, mint a Complexity, a Cloud9, a Liquid és a Rogue. De 2016 után a sikerek már messziről elkerülték, ezért hol inkább streamelt, hol csak beugrott ide vagy oda, mígnem a Valorant őt is elcsábította. Azóta ritkábban foglalkozott a CS-vel, ami érthető, de nemsokára jöhet a nagy visszatérés!

Legalábbis ezt hihettük egy rövid pillanatig. Mert a klipben, ami futótűzként terjedt, nem éppen erre gondolt. Tegnap ugyanis egy kiragadott felvételen azt találta mondani Hiko, hogy „amikor kijön a CS2, visszatérek a CS-hez”, mert „jobb a közösség”. Azonban később pontosította ezt, hogy csak streamerként fogja felkarolni a játékot a megjelenéskor és nem profiként szeretne játszani vele:

„Nyilván tervezek CS2-t streamelni, amikor kijön, de nem hagyom ott a Valorantot! Mindkét játékban vannak bajok a közösséggel, de melyik játékban nincsenek? Akik CS-vel játszanak manapság, azok általában idősebbek és a meccsek minősége (Faceiten) jobbnak érződött.”

Hiko egyébként már több mint egy éve nem játszik profi szinten, visszavonult a Valoranttól is. 2020 nyarán a 100 Thieves csapatával vágott bele a Valorantba, eleinte egészen sikeresek voltak az észak-amerikai régióban. De ahogyan a Riot Games egyre inkább kezdte lezárni az ökoszisztémát, úgy változtak a versenyzési lehetőségek is. Továbbá a játék fennállásának addigi másfél-két éve alatt rengeteg, kizárólag Valoranton edződött fiatal került elő, akik egyszerűen jobbak voltak egyénileg. Tehát ketyegett már az óra Hiko karrierje fölött, 2022 áprilisában pedig elérkezett az elkerülhetetlen vég. Azóta streamerként dolgozik a 100 Thieves-zel, főleg Valorantot közvetít a rajongóinak.

Borítókép: HLTV, Riot Games, Valve

Kövess Minket!



Gamer szótár