E-sport lett a GeoGuessr?! Ősszel jön az első világbajnokság!

E-sport lett a GeoGuessr?! Ősszel jön az első világbajnokság!

Ha valami ennyire népszerű lesz, elengedhetetlen, hogy előbb vagy utóbb e-sporttá váljon.

Váratlan bejelentést tettek a GeoGuessr fejlesztői tegnap: úgy döntöttek, hogy a népszerű földrajzi felfedező játékukból e-sportot faragnak és már októberben jön is az első saját világbajnokságuk! A GeoGuessr World Cup Svédország fővárosában, Stockholmban lesz, azon belül is az akár 450 vendég fogadására is alkalmas Space Arenában. A résztvevő 24 játékos között 50 ezer dollárnyi pénznyereményt fognak szétosztani október 13-14. között.

A GeoGuessr-t aligha kell bemutatni bárkinek is, a Google Street View-ra támaszkodó játék ugyanis rendkívül népszerű lett az elmúlt években a rövid videós formátumok és a koronavírus-járvány következményeként. Ha pedig valami ennyire népszerű lesz, elengedhetetlen, hogy előbb vagy utóbb e-sporttá váljon. Továbbá az is, hogy előkerüljön néhány elképesztő tehetség, akiket érdemes is megversenyeztetni. Ennek megfelelően 24 játékos érkezik majd ősszel Stockholmba a világ minden tájáról, hogy eldőljön, ki a legjobb.

Néhány játékost már be is jelentettek a szervezők, így már tudni, hogy ott lesz Németországból Leon „Kodiak” Cornale, Indiából Tushar „MatePotato” Hasamnis, Franciaországból Mathieu „Blinky Huet, Svédországból Mattias „Maccem” McMullin, Ausztráliából Oscar „Zi8gZag” Pearce és az USA-ból Jake Lyons. A bejelentés szerint négy hatfős csoportra osztják majd a versenyzőket, amin belül 1v1 párbajokra és körmérkőzéses formátumra számíthatnak, majd jön a rájátszás, ahol csak egy maradhat a végén: a GeoGuessr világbajnok. Az eseményeket egyébként közvetíteni is fogják, méghozzá szakértői kommentár kíséretében, amit az egyik legnagyobb GeoGuessr tartalomgyártó, Trevor „georainbolt” Rainbolt fog vezetni.

Kövess Minket!



Gamer szótár