Bemutatkozott a HyperX nagysikerű fejhallgatójának szellemi örököse

Bemutatkozott a HyperX nagysikerű fejhallgatójának szellemi örököse

A HyperX végre elszámolt 3-ig és kiadták a népszerű fejhallgatójuk újragondolt változatát.

A HyperX Cloud II 2015 óta van velünk és nem túlzás azt állítani, hogy az egyik, ha nem a legnépszerűbb fejhallgatónak számít a gamerek körében. Természetesen ezt a gyártó is jól tudja, szóval az évek alatt kidobtak belőle számtalan változatot még – a legfontosabbak ezek közül a vezetéknélküli és a konzolokhoz tervezettek voltak.

Most azonban eljött az idő, hogy a frissítgetés után a matekban is lépjen egyet az immáron a HP tulajdonában lévő cég. Szóval tegnaptól kezdve a világ több részén is elérhetővé vált a Cloud III, ami sok apró újdonságot hoz, de nem vet el semmit, ami korábban olyan jól működött a formulában. Még a külsőhöz is csak finoman nyúltak hozzá, tehát a klasszikus teljesen fekete vagy piros-fekete kombókkal rajtol a termék.

De akkor mi változott? Először is, a fejhallgató 99,99 dolláros áron nyit. Tehát a képességeihez mérten egyáltalán nem szálltak el, ami nagy előnye volt már a Cloud II-nek is. Persze így valamivel drágább jelenleg a Cloud II-nél, vagyis fölé és nem a helyére pozíciónálták. Szóval érdemes lesz megvárni a teszteket, mielőtt váltásra adná valaki a fejét. De ha nagyon fáj a fogad valami újra már most rögtön, akkor azért fontos hozzátenni, hogy az extra dollárokért nem csak egy nagyobb modellszámot ad a HyperX.

Ugyanis a nyolc éven át tartó várakozás miatt értelemszerűen pár nagyobb fejlesztés is belefért a költségvetésbe a korábbi modellhez képest. Kapunk például újratervezett 53 mm-es hangszórókat, fém popfilterrel szerelt zajszűrős mikrofont, USB-A, USB-C és 3,5 mm-es jack csatlakozókat. De a HP szerint a felhasznált anyagok minősége is jobb lett, ezért hosszú használat esetén kellemesebb lesz hordani az elődhöz képest. Továbbá az immerzívebb hangzásért mellécsaptak még egy életreszóló DTS Headphone:X szoftvert is, amivel 3D-s térhangzást érhetünk el.

A magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs hivatalos információ, de szerintünk csak idő kérdése, hogy mikor jelenik meg a polcokon a Cloud III.

Borítókép: HyperX

Kövess Minket!



Gamer szótár