Fegyveres erők rontottak rá a magyar YouTube egyik legnépszerűbb alakjára

Fegyveres erők rontottak rá a magyar YouTube egyik legnépszerűbb alakjára

Egészen hihetetlen események játszódtak le a mai nap.

A magyar youtuberek között kifejezetten kevesen vannak, akik főleg paródiákból, szinkronparódiákból építettek fel hatalmas követőbázist. Közülük is kiemelkedik Radics Peti, akinek saját alkoholos italmárkája, lemeze és megszámlálhatatlan Facebook üzenete van. A népszerű videós a saját közösségi média oldalán osztotta meg az alábbi történetet, amelynek szereplői a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV), a "Süsü az alkoholista sárkány (By.: Peti)"  szinkronparódia videó, valamint a szerzői jogok védelméért született szabályok. De pontosan hogyan is zajlottak le az események?

A videós beszámolója alapján egyik pillanatról a másikra behatoltak a fegyveres NAV-osok a saját otthonába, akik házkutatási paranccsal sokkolták őt. Azt állította a hatóság, hogy meg kellett volna semmisítenie Radicsnak az eredeti fájlokat. Mivel ez egy 2016-os feltöltés, ezért már nem találhatóak meg sehol ezek az adathalmazok, amelyek annyira érdekelték a hatóság embereit. 

Kiderült, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) döntött úgy, hogy erre az igen alapos és minden bizonnyal meglepő intézkedésre szükség van. Ami biztos, hogy a tartalomgyártó egyelőre nem került büntetés-végrehajtási intézetbe, de mindenképpen le kell vonnia a tanulságot az esetből. Ha jót akartok magatoknak, akkor mindenképpen járjatok utána annak, hogy kinek a jogában van az a képi- vagy hanganyag, amit szeretnétek felhasználni egy saját újraértelmezésben. De legalább nevettek egy jót a NAV-osok, miután tisztázódtak a körülmények!

Kövess Minket!