Az első reakciók alapján el vannak ájulva A kis hableány mozifilmtől a kritikusok

Az első reakciók alapján el vannak ájulva A kis hableány mozifilmtől a kritikusok

Egyelőre nehéz hinni ennek az ömlengésnek, mivel rengeteg negatív vélemény látott napvilágot erről a filmről. Ettől függetlenül nem érdemes a könyvet a borítójáról megítélni.

Hihetetlen megosztó fogadtatásban részesült a 2022. szeptemberében először bemutatott A kis hableány remake film. A Disney meséjének újragondolása élőszereplős alkotásként még nem is lett volna annyira meglepő húzás, viszont a fő karakter, valamint a történet egyéb aspektusainak megváltoztatása már kiverte sokaknál a biztosítékot. Az egyik legutóbbi trailer például olyannyira felbőszítette a rajongókat, hogy a Youtube legutáltabb 50 videója közé került, annyi dislike-ot kapott. Az 1989-es klasszikus Disney-animáció remake-jét egyébként Rob Marshall rendezte.

Ha pedig ez még nem lett volna elég, akkor megosztották azt is, hogy az eredeti rajzfilm két ismert zenéjét is átírták a mai elvárásoknak megfelelően. Lassan azonban közeledik a premier, és ennek apropóján megtörtént a sajtóvetítés, ami meglepő eredményt hozott, hiszen az első vélemények alapján nagyszerű filmről van szó. Általában ezeket az első körös kritikákat érdemes fenntartásokkal kezelni, legyen szó pozitív vagy negatív értékelésekről, de ebben az esetben nagyon furcsa, hogy mindenki el van ájulva A kis hableánytól. Az általános vélekedések alapján ez az egyik, ha nem a legjobb Disney élőszereplős adaptációja. Az újragondolt változatban elvileg megmarad a mindenki által ismert és szeretett történet szíve és lelke, és ezt még tovább emeli Halle Bailey tökéletes alakítása, emiatt ő az egyik oka, amiért érdemes megnézni az új filmet. Sőt, mindenképp érdemes moziban megnézni, hiszen a nagyvászon révén látott világ fantasztikus élményt nyújt.

A remake-üzletág eléggé jövedelmező a Disney számára: A szépség és a szörnyeteg (2017), az Aladdin (2019) és Az oroszlánkirály (2019) bevételei globálisan ugyanis meghaladták az 1 milliárd dolláros álomhatárt. A következő projektjük ezen a téren a Hófehérke, amelynek főszereplője Rachel Zegler lesz és ha minden jól alakul, akkor 2024. márciusában kerül a mozikba. Jelenleg a Lilo & Stitch forgatása zajlik, míg Barry Jenkins rendező az Oroszlánkirály előzményfilmjét, a Mufasa Az oroszlánkirály előkészítésével van elfoglalva.

A kis hableány május 25-étól nézhető itthon a mozikban.

Kövess Minket!