A Valve blokkolta Oroszországban a sajtószabadságot hirdető pályát

A CS:GO-t használva egy titkos szobában számoltak be az orosz-ukrán háború eseményeiről, azonban az orosz felhasználók már nem tölthetik le a pályát.

Korábban írtunk arról, hogy Finnország legnagyobb napilapja igen érdekes módot talált arra, hogy a május 3-án tartott sajtószabadság világnapján felhívja a figyelmet az oroszok sajtókorlátozására az orosz-ukrán háború kapcsán. A Helsingin Sanomat ugyanis létrehozott egy közösségi CS:GO pályát, hogy tájékoztathassák az orosz játékosokat, akik körében rendkívül népszerű a játék. A de_voyna (háború oroszul) névre keresztelt pályán egy titkos szobában olvashattak a játékosok független információkat az ukrajnai helyzetről – egészen eddig.

A Helsingin Sanomat ugyanis arról számolt be tegnap, hogy a Valve blokkolhatta a pályához történő hozzáférést orosz IP-címekről a Steam Műhelyben, ezzel ellehetetlenítve annak terjesztését a célközönség körében. Azért gondolják, hogy a Valve tette, mert valószínűtlennek tartják, hogy az orosz cenzúra elég precíz lenne ehhez. Szerintük lehetetlen egy Steam-féle nemzetközi szolgáltatás egyetlen aprócska elemét letiltani kívülről anélkül, hogy más funkciókra az ne hasson ki, itt pedig erről van szó. A lap felkereste a Valve-ot ezzel kapcsolatban, azonban nem kaptak választ a CS:GO fejlesztőitől. A pálya egyébként egészen népszerű volt, május folyamán több, mint 23 600-an töltötték le.

Borítókép: 3kliksphilip

Kövess Minket!



Gamer szótár