Egy héten belül elárasztja a nappalinkat az Avatar 2

Egy héten belül elárasztja a nappalinkat az Avatar 2

A víz útja a moziktól egészen az otthonunkig vezet, hiszen hamarosan két streamingszolgáltató kínálatába is bekerül Cameron gigászi filmje.

Ne lepődjön meg senki, ha az Avatar: A víz útja két különböző platformon is szembejön majd a nyáron, mivel James Cameron milliárd dolláros alkotása – amely itthon is tarolt – megtekinthető lesz a Disney+ mellett az HBO Maxon is. Ez pedig egy különleges szerződésnek köszönhető.

Nem kell már sokat várni a Na'i-k legújabb kalandjára, hiszen június 7-én kerül fel a Disney+-ra és az HBO Maxra. A 2022-es esztendő legnagyobb bevételét hozó filmje lett belőle és ezzel az első Avatar és számtalan más Disney-film mellé beékelődve ez az egyik legkiemelkedőbb új 20th Century Studios mozifilm, amely a Disney+-ra érkezik – a stúdió többi alkotásának nagy része a Hulu-ra került.

Az, hogy több streamingszolgáltatás ad otthont egy olyan nagyszabású filmnek, mint az Avatar: A víz útja, érdekesnek tűnhet, de valójában az elmúlt másfél évben volt már erre példa a 20th Century Studios címeit illetően. Ez egészen pontosan amiatt van, mert 2012. augusztusában a 20th Century Fox újrakötötte hosszú távú TV-szerződését az HBO-val. Ennek értelmében a moziban látott filmek átkerültek az HBO kínálatába is és ott további 8-9 hónapig vetítették őket. A Fox és az HBO pedig már több, mint három évtizede dolgozik együtt. Aztán eljött a pillanat, mikor a Disney bejelentette, hogy felvásárolja a 20th Century Foxot és testvérvállalatait. Kezdetben úgy tűnt, hogy a Disney-nek meg kell várnia, amíg az eredeti, 2022-ig szóló HBO-szerződés lejár, mielőtt a 20th Century Studios és a Searchlight Pictures filmjeit feltölthetné a saját platformjára. Nem így történt, miután 2021-ben egy mérföldkőnek számító megállapodás született arról, hogy a WarnerMedia és a Disney streaming szolgáltatásai megoszthatják a két stúdió egyes filmjeinek fizetős televíziós jogait. Ez a megállapodás a Ron's Gone Wronggal kezdődött, míg a szerződés utolsó filmje nem más, mint az Avatar: A víz útja.

Kövess Minket!



Gamer szótár