LoL: A tíz legelhanyagoltabb hős, akik nem kapnak elég figyelmet

LoL: A tíz legelhanyagoltabb hős, akik nem kapnak elég figyelmet

A skorpió tartósan nem tudja megfogni a játékosok érdeklődését, Ivern viszont sokat nyert az erősítései után.

Ivern hagyományosan nem kap sok meccset az idézőktől, és az elmúlt 30 nap során vele játszották a legkevesebb meccset, ám a 13.11-es frissítés során kapott erősítéseket, így a jelenlegi patchen kitört még a top 10-ből is! Mivel több, mint 160 hős van már a játékban, és ez a szám folyamatosan bővül, elkerülhetetlen, hogy egyes hősök kikerüljenek a körből, a játékosok nagyon keveset játszanak vele, éppen ezért a Riot Games egyensúlyért felelős csapata nincs könnyű helyzetben, hogy releváns szinten tartson mindenkit.

Jelenleg is vannak hősök, akik jóval kevesebbet bukkannak fel az Idézők szurdokában a lolalytics adatai alapján a lejátszott meccseket (és az ebből következő pick rate-et) figyelembe véve. Bőven találunk átfedéseket az elmúlt 30 nap és a mostani frissítés között, a változtatások nem mindenki számára hozták meg a dicsőséget.

Ott van rögtön Skarner, aki az előző patchen a második volt ezen a nem túl dicsőséges listán, ám most az élre tört, amivel igazából sereghajtó. Nagyon kellene neki az a mid-scope változtatás, amire már jó ideje vár, mert most egész egyszerűen nem tudja megfogni a játékosokat, pedig a győzelmi aránya jó, bár ezt kicsi mintából érte el. Taliyah is lejjebb csúszott a listán, 4-ről a második helyre, miután nem kapott semmiféle változtatást. A dzsungelben már alig-alig tűnik fel, de a középső ösvényen sem sziporkázik. Ahogy Corki sem, az MSI-on sem pick, sem ban oldalon nem láttuk, patchek óta eléggé el van hanyagolva a hős, ami egyelőre a 13.11-es frissítés során sem változott. Várhattuk, hogy Rumble kap némi erősítést, mert a győzelmi aránya borzalmas, 47% alatt van és ennek következtében nem is játszik vele nagyon senki. Azonban a Riot másképp gondolta és nem kapott buffot egyáltalán. Nem csak régebbi hősöket érint a probléma, hogy senki nem veszi őket észre. Renata Glasc valósággal berobbant tavaly, ám 2023-ban már jóval visszaesett a népszerűsége. Az előző patch-hez képest ez most sem változott, így hátul kullog a többiekkel, akiket felsoroltunk. A most említett hősök már egy ideje gyengén teljesítenek, de most csatlakozott hozzájuk Taric, Heimerdinger és Singed is, pedig mindhárom championnek 51% feletti a win rate-je. Előbbi és utóbbi hagyományosan nem a legjátszottabb, de a kis yordle feltaláló az év elején még látott szebb napokat. Továbbra is támogatóként számítanak rá a leginkább, de bőven felbukkan topon, miden és boton is. A maradék két hős Ryze és Bard, mindketten elég rossz győzelmi aránnyal rendelkeznek, így nem meglepő, hogy a közösség elfordult tőlük.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.