Beleállt a harcba és kiütéssel nyert a Street Fighter 6

Beleállt a harcba és kiütéssel nyert a Street Fighter 6

Elképesztő volt az érdeklődés a játék iránt az első napokban, villámgyorsan elért fontos mérföldköveket.

A Capcom szerint a megjelenése óta eltelt három napban egymillióan játszottak a Street Fighter 6-tal. Ezt a japánok a játék hivatalos Twitter-fiókján jelentették be.

Ennek a fontos mérföldkőnek a megünneplésére a fejlesztők egy kisebb meglepetéssel készültek és elárulták, hogy egy pici ajándékkal kedveskednek a játékosoknak. Ez nem más, mint egy profilcím, ami ugyan tényleg egy apróság, de ajándék lónak nem nézzük a fogát, a gesztus tényleg kedves a készítők részéről. A tweet azt is állítja, hogy a Street Fighter-sorozat egésze mostanra átlépte az 50 millió eladott példányt. Bár a játékosok száma és a játék eladott példányszáma nem teljesen ugyanaz, de ez az eredmény jó előjelnek tűnik a cím jövőbeli sikere szempontjából, tekintve, hogy a Street Fighter V-nek három hónap kellett ahhoz, hogy 1,4 millió példányt adjon el.

Ám a negyedik számozott epizód még gyorsabban indult hat hét alatt több mint 3 millió példányt adtak el belőle. Ami az előzetes célokat illeti, a Capcom elnöke nemrég úgy fogalmazott, a legújabb rész esetében az a céljuk, hogy a program teljes élettartama alatt legalább 10 millió példány elfogyjon belőle. Ezt úgy érnék el, hogy a mostani részt és ezzel a sorozatot vonzóbbá tennék a kevésbé hardcore rajongók számára, ezért megpróbáltak egy olyan verekedős játékkal előállni, amely szélesebb közeg számára érdekes. Amennyiben ez összejönne, úgy a franchise legkelendőbb játéka lenne.

„Az elmúlt néhány évben a Resident Evil sorozat több címe is 10 millió példányban kelt el, a Monster Hunter sorozatból pedig már vannak olyan címek, amelyek a 20 millió példányt célozzák meg. A Street Fighter V már több mint 7 millió példányban kelt el, így ha ki tudjuk használni a digitális értékesítésben szerzett tapasztalatainkat, akkor a következő játékkal a 10 millió példányt kell megcéloznunk. Ezért próbálunk mindent megtenni, amit korábban a Street Fighter 6 előtt nem tudtunk. Ezért tartunk ott, ahol vagyunk.” 

A Street Fighter 6 kihagyhatatlan darab mindenki számára, aki él-hal a verekedős játékokért! Ha érdekel a játék, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.

Kövess Minket!



Gamer szótár