Egy nagyobb autó árát költötte el egy gyerek mobil játékokra

Egy nagyobb autó árát költötte el egy gyerek mobil játékokra

Az biztos, hogy a szülei mostantól jobban odafigyelnek majd rá.

A mobiljátékok kiadásai nagyon sokba kerülhetnek, ha nem vigyázol, ám egy 13 éves kínai kislány túl messzire ment és annyira belefeledkezett a játékba, hogy szülei tudta nélkül elköltötte a teljes családi vagyont.

A felettébb furcsa, ám tanulságos történetről az Insider számolt be, amely szerint Gong Yiwang, a kis elkövető édesanyja kapott egy hívást a lánya iskolájából. Ugyanis a lány annyit játszott a telefonján, hogy az már az iskolának is feltűnt, akik aggodalmukat fejezték ki a szülők felé. Ennek hatására Yiwang ellenőrizte a bankszámlaegyenlegét, és teljesen megdöbbent, amikor látta, hogy gyermeke néhány hónap leforgása alatt teljesen lenullázta őket.

Ugyanis a tini öt hónap alatt 64 ezer dollárt, vagyis átszámolva majdnem 22 millió forintot költött játékokra, ebből 30 ezer dollárt mikrotranzakciókra. Ráadásul pénzt adott az osztálytársainak is, hogy azok is tudjanak játszani. Utána egy interjúban azt állította, hogy fogalma sem volt arról, honnan származik a pénz, és hogy mennyit költött. Ennek viszont némileg ellentmond az a tény, hogy állítólag megpróbálta elrejteni a bizonyítékokat a szülei elől azzal, hogy törölte a tranzakciókat a telefonjáról, ami azt jelzi, hogy igenis tisztában volt azzal, hogy mit csinál. A hírek szerint az anya számláján mindössze 7 cent maradt, most próbálja meg visszaigényelni a pénzt a fejlesztőktől, eddig nem sok sikerrel.

„Soha nem gondoltam volna, hogy egy 13 éves lány képes ilyesmire. Kábultan állok, a fejem úgy érzem, mintha fel akarna robbanni” – mondta. Felmerül persze az ő felelőssége is az esetben, hogy hogy nem vette észre hónapokon át, mi történik, de nem ismerjük a helyzetüket, és az biztos, hogy megfizette a figyelmetlensége árát.

Kövess Minket!



Gamer szótár