LoL: Nem örülnek Yuumi visszatérésének a játékosok, a Riot szerint nincs gond

LoL: Nem örülnek Yuumi visszatérésének a játékosok, a Riot szerint nincs gond

A Varázsmacska térnyerése megkérdőjelezhetetlen, de mégsem kell azonnal a vészharangokat kongatni a fejlesztők szerint.

A 2023-as Mid-Season Invitational nemzetközi verseny egyik legnagyobb vesztese Yuumi volt, aki néhány héttel a londoni torna előtt kapott mini-reworköt. Az átalakítás miatt úgy döntött a Riot Games, hogy nem engedik választani a hőst a világ legjobbait felsorakoztató ütközetekben, így 161 játszható karakterből válogathattak a profik. Az MSI már a múlt homályába vész, így lehet a jelenre és a jövőre koncentrálni, ahol ismét előtérbe került a macskusz. A legjobb barátjával kifejezetten jó párost alkotó támogatóra a legnagyobb közösségi fórumon elkezdtek panaszkodni a hangos kisebbség tagjai, de jött a Riot Games nevében Phreak, aki tényekkel provokált.

Mekkora a népszerűsége Yuuminak Solo Queue-ban és az LPL-ben, a kínai topligában?

Az egykoron a legfoglalkoztatottabb casterből lett designer elmagyarázta, hogy lehet soknak tűnik első ránézésre azoknak az alkalmaknak a száma, amikor Yuumi felbukkan a kompetitív mezőnyben, de ez csak a látszat.

  • Yuumi győzelmi aránya Solo Queue-ban a 12.18-as frissítésben -> 45,85%
  • Yuumi részvétele a profi mérkőzéseken a 12.18-as frissítésben -> 78%
  • Yuumi győzelmi aránya Solo Queue-ban a 13.11-es frissítésben -> 50,05%
  • Yuumi részvétele a profi mérkőzéseken a 13.11-es frissítésben -> 36-44% (a világ jelenleg legerősebb ligájának számító LPL-ben 31%)

A Riot célja az volt, hogy a casual szinten lehessen jobban hasznosítani a támogatót, miközben korlátozzák a mozgásterét a kompetitív mezőnyben. A statisztikák Phreaket és csapatát támasztják alá, kifejezetten egészséges most az állapota a cicusnak, ezért sem terveznek hozzá a következő héten semmilyen változtatást a 13.12-es patchben.

Kövess Minket!



Gamer szótár