Nem akar zökkenőmentesen haladni a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése

Nem akar zökkenőmentesen haladni a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése

Pénzügyi gondok, hackerek fenyegetése, most pedig egy jelentős kiszivárgás nehezíti a S.T.A.L.K.E.R. 2 megjelenését.

Az nem újdonság, hogy bizonyos játékok fejlesztői pokolba kerülnek, vagy ha oda azért még éppen nem, akkor rendkívüli nehézségekkel néznek szembe. Azonban a S.T.A.L.K.E.R. 2 kissé kiemelkedik közülük. A szomszédos országban zajló konfliktus a fejlesztő GSC Game World mindennapjaira is hatással volt, költözniük kellett, munkatársuk meghalt a harcokban, így jóval lassabban és körülményesebben tudtak haladni a munkával.

Ezután még februárban derült ki, hogy a stúdió a bizonytalan pénzügyi helyzet közepette megemeli az Ultimate Edition árát. Majd március elején orosz hackerek fenyegették meg őket, akik zsarolni próbálták a céget.  Azt állították, ha nem teljesítik a követeléseiket, akkor rengeteg adatot szivárogtatnak ki. Azt szerették volna elérni, hogy a GSC Game World „gondolja át a fehérorosz és orosz játékosokkal szembeni hozzáállását.” Azonban a fejlesztők nem engedtek a zsarolásnak, ennek ellenére nem lett semmi következménye a döntésüknek. Legalábbis mostanáig.

A napokban ugyanis hogy több STALKER 2 dev build kiszivárgott az internetre és szépen terjedt tovább a világhálón. Szerencsére a fájlok intenzív titkosítása miatt gyakorlatilag játszhatatlanok ezek az adatok. Állítások szerint azonban ez nem a hackerek műve, de mindenképpen érdekes az egybeesés. Nincs azonban semmi megerősítve, de az az állítás tűnik elfogadottnak, miszerint a GSC informatikai részlege hibázott, vagyis belső problémák miatt kerültek ki az akár 193 GB méretű fájlok. Ez az álláspont azért tartja magát, mert a naplófájlok, buildek, seederek és hálózati adatok könnyen hozzáférhetőek. Azonban hiába vannak jól védve, biztosan nem segíti az amúgy is hátrányos helyzetű fejlesztést, így reméljük, hogy decemberben tényleg meg tud jelenni a játék PC-re és Xbox Series X|S-re. Amennyiben igen, az első napon elérhetővé válik az Xbox Game Pass-on is.

Kövess Minket!



Gamer szótár