Mikor jöhet ki a Counter-Strike 2?

Mikor jöhet ki a Counter-Strike 2?

Egyes pletykák szerint pár nap múlva jöhet a teljes verzió, viszont a heti frissítés után ennek az esélye közel 0. De akkor mikor jön?

11 gyönyörű év után véget ér a CS:GO, de jön helyette a Counter-Strike 2. Az elképesztően sikeres franchise életében nagy fordulópont lesz ez, mégha nem is olyan éles a váltás most, mint a korábbi verziók esetében. Ennek ellenére jogosan várják játékosok millió, hogy befusson a Source 2-es verziója kedvencüknek. Csak azt nem tudjuk, hogy mikor kerül erre sor.

A Valve tudja, hogy a CS:GO növekvő népszerűségét meg kell lovagolni. De azt is, hogy nem szabad elsietni sem a dolgot, mert elijesztenek vele mindenkit, aki az elmúlt fél évben ismét vagy életében először vágott bele a játékba. Az eredeti ígéretük szerint 2023 nyara a Counter-Strike 2 várható megjelenésének ideje, viszont ez elég tág. Mármint gondolhattak a naptári nyárra, vagyis júniusra, júliusra és augusztusra. Meg az is lehetséges, hogy a csillagászati nyárról beszélnek, vagyis még a szeptember közepe sem késő.

Az utóbbi hetekben keringett pár pletyka arról, hogy június 14-e lehet a jeles nap. Ezt arra alapozták adatbányászok Amerikától egészen Kínáig a világ minden táján, hogy kiderült, a CS:GO-hoz már nem várnak a fejlesztők attól a naptól kezdve hibajelentéseket és nem fognak reagálni rájuk. Viszont az, hogy június 6-án kijött egy frissítés a bétához, eléggé megnehezíti azt, hogy június 14-én jöjjön ki a teljes verzió. Hiszen rengeteg újdonság került be ismét és sok a bug. Egyszerűen nem lenne elég idő kijavítani mindent. Tehát lehet még heteket, sőt hónapokat kell várni, mire kijön a játék.

A legjobb tippünk ezen a ponton az, hogy júniusban már nem kapjuk meg a CS2-t biztosan és júliusban vagy augusztus első felében is legfeljebb csak bővítik a bétához történő hozzáférést vagy cserélgetik a pályákat, bedobnak még pár, a vásárláshoz hasonló újdonságot. Ha szentimentálisak akarnak lenni, akkor augusztus 21-et próbálják megcélozni, ami a CS:GO születésnapja. Valve-idővel számítva persze pár nap késés belefér még ott is.

De a játék minősége szempontjából az lenne a legjobb, ha kihasználnák a rendelkezésre álló időt és a szeptembert célozzák meg inkább. Mert amiben biztosak lehetünk, hogy a versenyek nem fogják érdekelni a fejlesztőket. Szóval simán lehet, hogy mint a bétánál is, úgy most is egy ESL Pro League kellős közepén fut be a frissítés.

Kövess Minket!



Gamer szótár