A BIG ki is jutott az IEM Kölnre, meg nem is

A BIG ki is jutott az IEM Kölnre, meg nem is

Krimbo és hyped már biztosan ott lesznek az IEM Kölnön. De vajon csatlakozhatnak-e hozzájuk a többiek is?

A BIG akadémiája nyerte meg az ESL Meisterschaft Spring Finals versenyét, ezzel megszerezve az egyik kiadó helyet az IEM Köln 2023 play-in szakaszában. Ez már csak azért is szép teljesítmény, mert így ők lettek az elsők a WePlay Academy League létrehozása óta, akik kijutottak egy tier 1 versenyre akadémiaként. Ráadásul rögtön az év egyik legnagyobb tornáján indulhatnak, amitől csak még jobban hangzik az eredményük.

Ez önmagában persze nem lenne érdekes Magyarországon és higgyjétek el, nem is az a célunk, hogy átnyargaljunk a német Counter-Strike mezőny sötét bugyrairól történő tájékoztatásra. Azért érdekes ez a történet, mert a BIG főcsapata valószínűleg nem lehet ott Kölnben sem meghívás, sem selejtező útján már, miután nem jutottak be az ESL Challenger Katowice mezőnyébe. Továbbá beköszöntött a nyári szünet és egy hónapig nem lesznek nagy nemzetközi versenyek. Tehát nem tudnak már ESL Pro Tour pontokat sem gyűjteni. De egy kis variálással akár még ezt is áthidalhatja a berlini szervezet, ha akarja.

Ugyanis az IEM Köln helyet érő versenyen a BIG Academy keretében játszott a főcsapatból krimbo és hyped is. Vagyis ők ketten a selejtező felállás magjához tartoznak immáron a torna kontextusában. A kérdés pedig innentől kezdve az, hogy van-e lehetőség további cserékre még? Mert ha igen, akkor két akadémia játékost is kicserélhet a BIG, hogy egy olyan ötössel induljanak, amiben négy játékos is a főcsapat részét képezi egyébként. Vagyis elképzelhető, hogy a BIG főcsapata ott lesz Kölnben, meg nem is: mert így vagy úgy, de akadémiaként fognak indulni, csak az nem biztos még, hogy három vagy egy valódi akadémista lesz a keretben. A nevezési szabályok alapján egyébként mind a 10 CS:GO játékosukat nevezhetik technikailag (5 a maximum beugrók száma). De mindenkit csak úgy nem cserélhetnek ki még akkor sem.

Ha viszont az feltételezzük, hogy jóhiszeműen járnak el és nem variálnak, akkor azt kell mondjuk, hogy talán annyiból megérheti a BIG-nek a Meisterschaft döntős felállást indítani, hogy a főcsapatuk egyébként elég felemásan muzsikált az utóbbi másfél évben. Szóval a vérfrissítés akár még pozitív eredményt is hozhat. Ez pedig segíthet nekik eldönteni, hogy ősztől milyen irányba menjenek a keretükkel, mert pár erősebb csapat ellen is tesztelni tudják a fiatal tehetségeiket.

Frissítés: A cikk megjelenését követően bejelentették az IEM Köln mezőnyét.

Borítókép: 99Damage

Kövess Minket!



Gamer szótár