További 3 Avatar filmet kapunk még, de mindegyik bemutatóját eltolták

További 3 Avatar filmet kapunk még, de mindegyik bemutatóját eltolták

A következő majd egy évtizedre megvan Cameron elfoglaltsága.

James Cameron korunk egyik rendező zsenije, és ezt már több ízben is bizonyította. Elég csak a Terminator vagy a Titanic filmekre gondolni vagy a 2009-ben bemutatott Avatar első részére. Utóbbi esetében viszont nem feltétlenül a történet miatt imádják elsősorban ezt a franchise-t az emberek, sokkal inkább a lenyűgöző látványvilág és atmoszféra az, főleg 3D-ben, ami képes teljes mértékben beszippantani a nézőket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a minden idők legtöbbet termelő filmjeinek dobogósai között az első helyet az Avatar, míg a harmadik helyet az Avatar: A víz útja foglalja el a közel 3 milliárdos bevételével.

Nem véletlen tehát az sem, hogy további Avatar filmeket is tervez a mester a 20th Century Studios közreműködésével. Azt már lehetett tudni eddig is, hogy a második résszel nem ér véget a Na'Vik története, és hogy Cameron nagyságrendileg már nekilátott a harmadik epizód munkálatainak, arról azonban eddig nem igazán volt sok információ, hogy mi lesz a trilógia után. Nos, most hivatalosan is kiderült, hogy további két felvonást terveznek még legalább a stúdiónál. Azonban hiába kapott már mindhárom film premierdátumot, ezt most módosították és későbbi időpontokra tolták el. Az Avatar 3 még így is látótávolságon belül maradt, de a 4. és 5. részre még bőven várnia kell a rajongóknak.

Egy bejegyzés szerint 2025. decemberében ülhetünk be legközelebb a mozikba egy új Avatar filmre, míg a további produkciókra 2029-ben és 2031-ben lehet majd számítani.

Ami az Avatart – a második rész már felkerült a Disney+ kínálatába is – illeti, a folytatások közötti eltelt idő lehetővé teszi az utómunka és a vizuális effektek osztályának, hogy tovább bővítse, fejlessze és finomítsa a különböző ökoszisztémákat Pandora hatalmas világában.

„Minden egyes Avatar film egy izgalmas, de epikus vállalkozás, amelyhez időre van szükség, hogy elérjük azt a minőségi szintet, amelyre mi filmkészítők törekszünk, és amelyet a közönség elvár. A csapat keményen dolgozik, és alig várjuk, hogy 2025 decemberében újra elmerülhessen a közönség Pandora világában.” - írta Jon Landau producer a Twitteren.

Kövess Minket!



Gamer szótár