Betiltották a Pókverzumon át című animációs filmet a Közel-Keleten

Betiltották a Pókverzumon át című animációs filmet a Közel-Keleten

Elvileg a mozifilmben megjelenő zászló miatt történt mindez.

Az Egyesült Arab Emírségek és több közel-keleti ország sem adott zöld utat a mozikban Miles Morales legújabb animációs filmjének. Sokan úgy vélik, hogy ez a filmben rövid ideig megjelenő transz zászló miatt történt.

A Pókember: Pókverzumon át elképesztő népszerűségnek örvend egyébként, hiszen néhány hét alatt simán lepipálta az első rész bevételeit, ráadásul egyre többen a valaha készült legjobb képregény-adaptációnak és szuperhősös alkotásnak titulálják. Az Irány a Pókverzum eseményei után játszódik a cselekmény, amikor is Miles Morales találkozott már más Pókemberekkel, például Spider-Gwennel, miközben Miguel O'Hara is bemutatkozik, mint Pókember 2099, aki egy titkos "Pók-társadalmat" hozott létre, hogy megakadályozza mind a kánon, mind a multiverzum összeomlását.

Gwen Stacy kamaszkori élményei a saját univerzumában és az apjával történt konfliktusai az identitásával kapcsolatban ugyanakkora sújt kapnak a multiverzumban játszódó kalandban, amely ezen kívül is még sok mindent tartogat a rajongók számára. Egy bizonyos jelenetben egy "Protect Trans Kids" feliratú transz zászlót láthatunk Gwen szobájának falán lógni, és emiatt kezdtek el találgatni a rajongók, hogy vajon Gwen transznemű-e vagy sem. Az Egyesült Arab Emírségek és más közel-keleti országok (többek között Kuvait és Szaúd-Arábia) viszont betiltották a filmet, mivel szerintük az homoszexualitásra buzdít és olyan grafikus anyagot tartalmaz, amely sérti országaik szigorú, az LMBTQ emberek jogaira vonatkozó törvényeit.

Kövess Minket!



Gamer szótár