A Warner Bros. vezetői meglátogatták Peter Jacksont az új Gyűrűk Ura film miatt

A Warner Bros. vezetői meglátogatták Peter Jacksont az új Gyűrűk Ura film miatt

A stúdió nagyon szeretné J.R.R. Tolkien világát ismét nagyvászonra vinni, és ezért nem akármeddig utaztak el.

A bajnokcsapatok semmit sem érnek a szupersztárjuk nélkül. Mi lett volna a Chicago Bulls-szal Michael Jordan nélkül? A New England Patriots Tom Brady nélkül? A Los Angeles Kings Wayne Gretzky nélkül? Hogy ez miért érdekes? Azért, mert a Gyűrűk Ura esetében Peter Jackson olyan, mint az előbb felsorolt szupersztárok. Nélküle ugyanis valószínűleg nem működne olyan jól egy újabb filmalkotás. A társíró és rendező, aki a kétezres évek elején vállalta a kockázatot – egyszerre három hatalmas fantasyfilmet is leforgatott belőle –, és végül egy olyan trilógiát hozott létre, amely a közönséget és a kritikusokat egyaránt elkápráztatta. Aztán újra megpróbálta A hobbit előzményfilmjével, és bár ezek már nem érték el az első három film magasságait, senki mást nem akartál volna látni a kormánynál.

Az év elején a Warner Bros. bejelentette, hogy újabb Gyűrűk Ura-filmeket készít. És nem csak a jövőre megjelenő animációs filmről volt szó. Valódi élőszereplős filmekre gondolnak, de vajon milyen történeteket szeretnének elmesélni velük? Visszatérne valamelyik színész az előző filmekből? És egyébként ütközne-e ez a projekt a Prime Videón futó A hatalom gyűrűivel? Egyik kérdésre sincs válasz egyelőre.

Ami viszont biztos, a stúdió első számú emberei, Michael De Luca és Pam Abdy Új-Zélandra utazott, hogy találkozzon Jacksonnal, méghozzá azért, mert szeretnék helyreállítani a stúdió kapcsolatát a franchise eredeti rendezőjével. Jackson megjegyezte korábban, hogy a stúdió már tájékoztatta őt a terveiről, de ez most egy következő lépés az ő részükről. További információ egyelőre még nem látott napvilágot, így nem tudni, hogy vajon rendezőként, producerként vagy íróként térhetne-e vissza a következő felvonásra, de az is lehet, hogy csak amolyan konzulens lenne a projekt esetében. Valószínű, hogy nem véletlenül tették meg ezt a nagy utat a Warner vezetői, tehát biztosan meg akarják őt győzni, hogy csatlakozzon valamilyen formában a következő filmhez.

Kövess Minket!



Gamer szótár