4K-s felújítást kap minden idők és Brad Pitt egyik legjobb krimije

4K-s felújítást kap minden idők és Brad Pitt egyik legjobb krimije

Ezt maga a rendező erősítette meg.

1995-ben vetítették először a mozik a Hetedik (Se7en) című filmet, amelynek Brad Pitt – aki korábban azt is elmondta melyik volt élete legrosszabb rendezői utasítása –, Morgan Freeman és Gwyneth Paltrow volt a főszereplő. Nem sokkal a premiert követően már érezhető volt, hogy valami különleges született, ugyanis azóta is az egyik legjobb kriminek tartják David Fincher művét.

A történet szerint William Somers nyomozónak (Morgan Freeman) már csupán csak egy hete van hátra a nyugdíjig, mégis kap egy új társat maga mellé David Mills (Brad Pitt) személyében. A fiatal nyomozó nem rég költözött New Yorkba a feleségével, Tracy-vel (Gwyneth Paltrow). A párosnak aztán életük talán legnehezebb ügyével kell szembenéznie, miután megpróbálják megakadályozni egy kegyetlen sorozatgyilkos ámokfutását, aki a Bibliában megírt hét főbűn alapján szedi áldozatait.

Ez a sztori pedig a csavaroknak, a színészi játéknak és a pazar rendezésnek köszönhetően tényleg sokak kedvencévé vált, és a sok-sok pozitív értékelésnek köszönhetően bekerült az imdb Top 250-es listájára is. Érdekessége a dolognak, hogy maga a rendező a forgatásokat mindezek ellenére nem annyira szereti.

„A forgatás számomra sok emésztési zavarral jár, a próbákat viszont imádom. Nagyon szeretek beszélgetni az emberekkel, átnézni minden egyes szót, és hogy mit jelent számukra a forgatókönyv, aztán hallgatni, ahogy az emberek felolvassák. Imádom a szereplőválogatási folyamatot. Imádom megtervezni a filmet, leülni és megbeszélni a díszlettervezővel és a DP-vel, hogy mit akarunk elmondani, átadni a filmmel, hova akarjuk az emberek figyelmét irányítani, és mit kell kiemelnünk. Mire a forgatásra kerül a sor... nos, azt már nem élvezem igazán. Szükséges rossznak tartom. Sokkal szívesebben rendezném meg a műhelymunkát, hogy a sok beszélgetés után valaki más vegye át és vigye haza. De sajnos ott kell lennem!”

Fincher a Tribeca Fesztivál során zajlott beszélgetés közben megerősítette, hogy jelenleg az 1995-ös klasszikus krimi, a Hetedik 4K-s remasterén dolgozik.

"Az eredeti negatívokról készítjük el 4K-ban a filmet, és minden szükséges vizsgálatot elvégezünk, mivel van egy csomó szar, amit ki kell javítani. Rengeteg olyan dolog van, amit most már hozzá tudunk adni a nagy dinamikatartomány miatt. Tudod, a streaming már teljesen más dolog, mint a 35 mm-es filmnegatív abban a tekintetben, hogy mit lehet belőlük megtartani az idő elteltével.”

Kövess Minket!



Gamer szótár