Francia, orosz és jordániai játékos is van az EG kiszemeltjei között

Francia, orosz és jordániai játékos is van az EG kiszemeltjei között

Nem teljesen értjük, hogy mi készül már megint az EG-nél, de látszólag ők sem.

A hétvégén sorra jöttek a hírek arról, hogy az EG főcsapata az évek óta tartó szenvedések után egy újabb nagy átépítésen mehet keresztül. Összesen három játékost hoztak hírbe velük eddig és egyik érdekesebb mint a másik. Szóval most ezeket fogjuk végigvenni és közben igyekszünk nem nevetni, oké? Oké!

Először is a francia JACKZet hozták hírbe velük, aki szabadon igazolható jelenleg. A riport egyenesen a francia bennfentes neLtől érkezett, aki ritkán szokott mellélőni hazai pályán, ha egyáltalán, szóval ha JACKZ náluk akar játszani, akkor a nyári szünet után náluk is fog játszani. A Dust2.us ezután meg tudta erősíteni, hogy az EG tényleg a teljes csapatának újjáépítését tervezi. Ami nem meglepő, miután 3 – és ez nem poén –, HÁROM darab Bo3-at nyertek az elmúlt HAT HÓNAPBAN.

JACKZ után nem kellett sokat várni rá, hogy újabb név kerüljön be az EG kalapjába: a jordániai BOROSt is szeretnék maguknak megszerezni. A Monte játékosa állítólag az egyik legkeresettebb név a jelenlegi tier 1 CS-ben, szóval nem meglepő, hogy az EG-nél is érdeklődnek iránta. Az már megint másik kérdés, hogy a többi lehetséges opciója mellett miért pont az EG-t választaná. Persze a potenciális csapattársakkal fel lehet dobni még az ajánlatot, de ezen a ponton ne várjuk azt, hogy a következő FaZe születését látjuk.

De ha már potenciális csapattársak, a BOROSról és JACKZről szóló hírek után jött a harmadik riport, miszerint az orosz zorte lehet az EG következő AWP-se. A FORZE a hétvégén őt és Jerryt is átigazolási listára tette, így nem meglepő, hogy felőle is érdeklődnek. Bár zorte esetében kérdőjeles az angol kommunikációs képessége, miután világ életében orosz csapatokban játszott. De az egyéni játékára biztosan nem lenne panasz például wiz játékához képest.

Ezzel a három játékossal számolva egyébként lenne egy érdekes luxusa az EG-nek: nem számítanának európai csapatnak, ha betesznek még két amerikait! Miután BOROS jordániai származású, így egy Major selejtezőjén ő ázsiainak számítana. Vagyis, ha a trió mellé odatesznek két amerikai játékost, akkor választhatnának, hogy az EU vagy az Amerikai RMR-en akarnak játszani.

Ha viszont kicsit előrelátóbb akar lenni az EG – ami valljuk be, nem szokásuk –, akkor teljesen Európára koncentrálnak. Esetleg még autimaticot megtartják, ha hajlandó költözni. Ebben az esetben ide kell még egy irányító is és az sem biztos ezen a ponton, hogy ez neaLaN lesz. Viszont szerintünk nem érdemes csak az RMR régió miatt amerikai IGL-t vadászni a kiszemelt trió mellé. Aztán majd az EG persze jól kitalálja, hogy de, úgyhogy mindegy is.

Na jó, nem akarunk túl negatívak lenni. Szóval ez az egész projekt függ a céloktól is: ha az a feladat, hogy nyerjenek mondjuk négy Bo3-at a következő szezonban, akkor az sima még akkor is, ha csak a kiszemelt hármast küldik fel a szerverre. Vagyis az előrelépés hatalmas lenne a jelenlegi EG felálláshoz képest.

Az EG bevásárló listája

Audric „JACKZ” Jug
Mohammad „BOROS” Malhas
Aleksandr „zorte” Zagodyrenko

Borítókép: HLTV/brcho

Kövess Minket!



Gamer szótár