2002 óta nem kapott olyan besorolást Christopher Nolan filmje, mint most az Oppenheimer

2002 óta nem kapott olyan besorolást Christopher Nolan filmje, mint most az Oppenheimer

Már az előzetesek alapján is tényleg nagyszerű filmre van kilátás.

Christopher Nolan új, nagyszabású projektje úgy tűnik tényleg nem egy hétköznapi alkotás, hiszen nem elég, hogy a forgatások alatt valódi atomot robbantottak, de már azt is tudni, hogy ez lesz az eddig leghosszabb filmje a maga 3 órás játékidejével.

Az Oppenheimer továbbá megkapta hivatalosan is az R-besorolást, osztotta meg az információt a Universal Pictures. Ez Nolan első filmje a stúdió számára, miután hosszú ideig a Warner Bros-nál dolgozott, ahol olyan nagy sikerű filmeket rendezett, mint az Csillagok között (Interstellar), az Eredet (Inception) és a Sötét lovag (The Dark Knight) trilógia. Összességében pedig az Oppenheimer lesz Nolan második R-kategóriás filmje, míg az első a 2002-es Álmatlanság (Insomnia) volt.

A rendező a múlt hónapban erősítette meg, hogy az Oppenheimer lesz pályafutása eddigi leghosszabb filmje. Az Associated Press jelentése szerint az Oppenheimer olyan hosszú, hogy az Imax kópiák 11 mérföldnyi filmanyagot tartalmaznak, amelyek mintegy 273 kilogrammot nyomnak. Ahogy az már megszokott, Nolan nagy formátumú filmkamerával forgatta a filmet és szerinte az Oppenheimer megtekintéséhez a lehető legjobb élményt a 70 mm-es IMAX filmformátum nyújtja.

Kövess Minket!



Gamer szótár