Újabb részletek derültek ki a Bungie lövöldéjéről

Újabb részletek derültek ki a Bungie lövöldéjéről

Több izgalmas funkciót is bevezetnek, minden mozdulatnak lesz tétje!

Már tavaly derült ki néhány pletyka arról, hogy pontosan mire is számíthatunk a Bungie készülő, új Marathon című játékától. Ezután a PlayStation Showcase-en kapott egy rövid kedvcsináló és bejelentő videót, de akkor még sok részlet nem volt kézzelfogható.

Aki esetleg lemaradt volna róla, a Marathon egy 3 fős extraction shooter. Sok funkciója ismerős lehet, főleg, ha ismered például az Escape from Tarkovot. Azonban akkor sincs baj, ha nem rajongsz a csapatjátékokért. Természetesen duóban vagy szólóban is beugorhatsz egy szerverre, ha szeretnél, de így is nagyobb csapatokkal kell majd szembenézned. Viszont, ha ez a játék olyan, mint például a Tarkov, akkor mi teszi különlegessé? Nos, több minden is.

Az egyik legfontosabb, közben legmegosztóbb funkció a játékon belül az oxigénrendszer. Minden játékosnak korlátozott oxigénkészlete van, ami lényegében úgy működik, mint a meccs visszaszámlálója. Amint a játékos elveszíti az oxigént, elkezd veszíteni az életerejéből. A cél tehát az, hogy élve kijuss, ehhez pedig szükséged lesz némi tartalék oxigénre is. Természetesen lesz lehetőség pótolni, a játékosok a mérkőzés során O2-kanisztereket is találhatnak, vagy utólag borsos áron megvásárolhatják őket a piacon a következő csata előtt. Azonban lesznek beszámíthatatlan tényezők is, mert az oxigénrendszer némileg kapcsolódik a Marathon sérülésrendszeréhez is: bizonyos sérülések különböző hatásokat okoznak a játékosnak. Például, ha a deréktájékon lőnek meg, az oxigénkészlet sérülhet, ami miatt gyorsabban fogy. Szintén érdekes hatás lesz, hogy agyrázkódás esetén a képernyő időnként elmosódik. Persze lehet az oxigénkészleten fejleszteni is, képességek és főként perkek által. A képességek valamivel erősebbek ennél, például lehetővé téve az éjszakai látást az ellenség körvonalainak észlelésére. Minél tovább halad a játékos, annál több perket és képességet old fel. Emellett nagyon érdekes lesz a „permadeath” funkció is. Amennyiben meghalsz a kijutás előtt a teljes zsákmányt elveszted, a pénzt, a fegyvereket és az artifacteket is. Lesznek bizonyos implantátum típusú tárgyak is, ezek néha elveszhetnek halál esetén, a perkjeink minden esetben megmaradnak.

A Marathon egyelőre nem rendelkezik meghatározott megjelenési dátummal, de PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re fog megjelenni.

Kövess Minket!



Gamer szótár