AI készítette a Titkos Invázió nyitójelenetét, amire a rajongók kiborultak

AI készítette a Titkos Invázió nyitójelenetét, amire a rajongók kiborultak

A készítők pedig most igyekeztek tisztázni a helyzetet.

Befutott végre mindenki számára a Disney+ kínálatába a Titkos Invázió Nick Fury főszereplésével, de nem elég, hogy már idő előtt a leggyengébb értékeléseket kapta a kritikusoktól az MCU sorozatai közül, most még a rajongók is betalálták a nyitójelenete miatt.

Az első epizód ugyanis azt vezeti fel, hogy alakváltó idegenek beszivárogtak a Földre és bizony veszélyben az emberiség, hiszen a Skrullok átvehetik az irányítást és megszerezhetik maguknak a bolygónkat. Nem sokkal a premiert követően felbukkant egy jelentés, amely szerint a nyitójelenetet mesterséges intelligencia segítségével készítették el, ami a közösségi médiában felháborodást váltott ki a rajongók körében, akik szerint ez egyes művészek állásába került.

Most a Method Studios, amely az első képsorokért is felelt, igyekezett tisztázni az ügyet.

„Az AI csak egy plusz opció a művészeink által használt eszközkészletek sorában. Egyetlen művész munkáját sem váltotta fel ezeknek az új lehetőségeknek a beépítése, ehelyett inkább kiegészítették és segítették kreatív csapatainkat.” – olvasható a Method The Hollywood Reporterhez eljuttatott közleményében.

A Method azt is elmagyarázta, hogy a nyitójelenetben a karakterek tulajdonságainak és mozgásának létrehozásához a már meglévő és egyedi AI kiegészítőket használtak, de a teljes sorozat elkészítésében a művészeti részleg, az animátorok, a kompozitőrök és más művészek hagyományos munkája is szerepet játszott.

A széria rendezője és executive producere, Ali Selim szintén mesélt arról, hogy egyes jeleneteket az AI segítségével készítették el. Ő nem igazán értette, hogy miként működött a dolog:

„Beszélgettünk velük az ötletekről, majd a számítógépbe betáplálva az nekilátott és csinált valamit, amit aztán mi pusztán szavak segítségével megváltoztathattunk.”

A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek Hollywoodban nagy figyelmet kaptak és bizony eddig ellentmondásos véleményeket szült a használatuk, azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyire terjed majd el a filmgyártóknál ez a technológia, bár valószínűleg, mivel a zöld háttérrel sem spórolnak sokszor, így ezt a technikát sem fogják mellőzni.

Kövess Minket!



Gamer szótár