A Microsoft szerint még távol van a PlayStation 6

A Microsoft szerint még távol van a PlayStation 6

Továbbra is zajlik az Activision Blizzard körüli harc a Sony, a Microsoft és a hatóságok között.

Nem csitulnak az indulatok, továbbra is folyik a pereskedés az Activision Blizzard felvásárlása körül. A Microsoft megpróbálja megvédeni az üzletet és bebizonyítani, hogy a lépés következtében nem kerül monopol helyzetbe a piacon. Egyelőre nem járt sok sikerrel, elég sok a kétely az akvizíció körül, azonban most az ügy közben leleplezett egy érdekes részletet.

A Microsoft kontra FTC ügy során ugyanis a Microsoft azt mondta, hogy a PS6 megjelenése 2028-ra várható. A jogi csata részeként került szóba a megjelenési dátum, amelyről korábban is 2028-es becsléseket lehetett hallani. Ez tehát nem módosult, amikor az amerikaiak úgy fogalmaztak, hogy a javasolt 10 éves megállapodás a következő generációs konzolok 2028-as megjelenésén túlmutatna.

„Ez a futamidő mindenesetre túlmutatna a következő generációs konzolok várható (2028-as) indulási időszakán. Így a Call of Duty az utód PlayStation konzolokon is megjelenik, amennyiben a megállapodás időtartama alatt megjelenik egy ilyen konzol. A megállapodás azt is biztosítaná, hogy a Call of Duty konzoljátékokat a PlayStation konzolokon az Xbox-szal egyenrangúan kínálják” – írta közleményében a Microsoft.

Bár erről egy szót sem ejtettek – tekintve, hogy az előző három generáció is közel egy időben érkezett –, és így meg sem erősítették, de a Microsoft PS6-ra vonatkozó nyilatkozatának magabiztossága utalhat arra is, hogy a következő generációs Xbox ugyanabban az évben jelenik meg. Az Insider Gaming arra a következtetésre jutott, hogy saját informátoraik állításai után ők is azt a képet kapták, hogy a PS6 valószínűleg 2028-ban jelenik meg. Mivel ezek nem hivatalos információk, kezeljétek őket fenntartásokkal, főként, mert addig még rengeteg víz lefolyik még a Dunán, és ha most esetleg így is tervezik, akkor is változhat még ez a dátum.

Kövess Minket!



Gamer szótár