Akadémistákkal és lengyel AWP-ssel készül az őszre a BIG

Akadémistákkal és lengyel AWP-ssel készül az őszre a BIG

Kivásárlási ár nélkül igazolhatták le a korábbi OG-játékost.

Egy félrement tavaszi szezon, illetve az akadémiájuk IEM Kölnre történő kijutása után nem volt kérdés, hogy változások lesznek a BIG-nél a nyári szünet alatt. A héten pedig be is jelentették, hogy mivel készülnek az őszre: faveN, k1to és hyped kikerültek a kezdőből, hogy helyet csináljanak az akadémiából érkező s1nnek és prosusnak, valamint a korábbi OG-s snipernek, a lengyel mantuunak. Nem minden távozóra vár azonban a kispad, hiszen hyped visszamegy az akadémiába, faveN inaktív lesz most egy darabig, k1to pedig átigazolási listára került - állítólag az OG viheti el őt.

Ami az érkezőket illeti, mantuu jó ideje nem játszott már rendszeresen, de stabil játékosnak számít. 2019-ben kezdett a legmagasabb szinten játszani az OG-ban, ahol egészen tavaly nyárig megtarthatta a helyét. Akkor azonban degster kiszorította őt a keretből. Az OG-s szerződése az év elején járt le, így ingyen érkezhetett a berliniekhez. S1n és prosus jó ideje a BIG Academyben vannak és korábban beugróként kaptak már lehetőséget a felnőtt csapatban is: előbbi az IEM Rio Majorön, utóbbi a Brazy Partyn segítette tabseNéket.

Az új BIG a BLAST Premier őszi csoportkörén debütálhat júliusban. Utána pedig az is elképzelhető így, hogy az IEM Kölnön is láthatjuk őket, mert a BIG Academyvel selejtező ötösből immáron hárman is a felállásban játszanak.

Borítókép: BIG

Kövess Minket!



Gamer szótár