Rettentő munkakörülményekre panaszkodik a Spider-Man: Across the Spider-Verse csapata

Rettentő munkakörülményekre panaszkodik a Spider-Man: Across the Spider-Verse csapata

Borzasztó munkakörülményekről számoltak be a dolgozók és az is kiderült, hogy több tucat művész hagyta már ott a projektet.

A Pókember: Pókverzumon át című animációs film korának egyik, ha nem a legjobb képregény és szuperhős adaptációja. Már az első része is hihetetlen nagy népszerűségnek örvend, de Miles Morales második mozis kalandja még ezt is túlszárnyalta és nem csak a bevételeket illetően, hiszen Metacriticen például 8.4 pontos átlagot kapott a nézőktől (az első rész 8.2 ponton áll).

A másik érdekessége a projektnek, hogy a harmadik részre sem kell elvileg sokat várni, hiszen 2024-ben már mozikba akarják küldeni a trilógiát lezáró alkotást. Ez azonban pusztán a stúdió optimista hozzáállása, ugyanis kiderült, hogy nem minden fenékig tejfel a gyártást illetően. A Pókverzumon át stábjának több tagja is beszámolt a fenntarthatatlan munkakörülményekről, ráadásul emiatt cirka 100 művész lépett ki a produkcióból. Azt is megemlítették, hogy több, mint egy éven keresztül 11+ órás műszakokban kellett dolgozniuk, heti 7 napon át. Olyanok is panaszkodtak a Sonyra, akik már 5 esztendőnél is többet húztak le az animációs szakmában, mert érzésük szerint nagyon megterhelő és fárasztó volt a 150 millió dolláros projekt megválósításának folyamata. A panaszok nagy része Phil Lord producer/író vezetési stílusával kapcsolatos, méghozzá azért, mert úgy tűnik, képtelen volt elkészíteni a 3D-s animációk koncepcióját és helyette inkább a teljesen kirenderelt munkák átszerkesztését kérte. A stáb négy tagja szerint a 2021. tavaszán felvett animátorok abban az évben háromtól hat hónapig terjedő időszakban tétlenül ültek, miközben Lord a filmet a layout fázisban bütykölte – ez a storyboardok első 3D-s ábrázolását foglalná magában. Nemrég az is kiderült, hogy nem csak egyetlen verzióját küldték moziba az animációs filmnek.

A másik nagy gond pedig, hogy a harmadik film, a 'Beyond the Spider-Verse' jövő év márciusában kerülne a mozikba, de már most azt állítják egyesek, hogy ennek nincs sok esélye, mivel nem készül el időben. Hailey Steinfeld egy mostanában adott interjúban azt is bevallotta, hogy még a szinkronmunkát sem kezdte el a következő részhez. Egy bennfentes pedig az alábbiakat mondta a neve elhallgatását kérve:

„Kizárt, hogy azt a filmet bemutassák a megadott időpontban. Az előkészítés egész jól halad, de ami a gyártási oldalt illeti, az egyetlen előrelépés, ami a harmadik filmmel kapcsolatban történt, azok a kutatások és tesztek, amiket még azelőtt elvégeztek, hogy a filmet két részre osztották volna. Mindenki teljesen a Pókverzumon átra koncentrált, és az is épp csak elkészült határidőre. Most meg azt mondják: "Ó, igen, most már a másik részt is meg kell csinálnunk.”

Kövess Minket!



Gamer szótár


Közvetítések